To modno znamko imamo Slovenke najraje. Se strinjate?

Raziskava je odkrila, katera modna znamka je med nami najbolj priljubljena.

To modno znamko imamo Slovenke najraje. Se strinjate? - Foto: Profimedia

Katero znamko imamo Slovenci najraje? Katero največkrat poiščemo po spletu? Raziskava podjetja money.co.uk je našla odgovore.

Z uporabo baze podatkov je podjetje money.co.uk raziskovalo popularnost modnih znamk po svetu. Rezultati raziskave temeljijo na letnih podatkih o iskanih ključnih besedah v posamezni državi. Analiza letne količine analitičnih podatkov brskalnika Google je razkrila končni rezultat - najbolj iskana znamka na svetu je Zara. Ta znamka hitre mode po ugotovitvah raziskave zaseda prvo mesto v 37 državah po vsem svetu, med njimi pa je tudi Slovenija.

Na vrhu najbolj iskanih na svetu ni dizajnerskih modnih hiš.

Mnogi ob besedi "moda" pomislimo na luksuriozne modne hiše, ki poosebljajo razkošje in umetnost, raziskava pa je dokazala, da te znamke kljub prepoznavnosti ne sodijo med najbolj priljubljene. Takoj za vodilno Zaro je po svetovni iskanosti uvrščen Nike, sledijo pa mu Zalando, Fashion Nova in ASOS.

V preteklem letu najbolj medijsko izpostavljene dizajnerske znamke so uvrščene v dvajseterico glede na popularnost po kriterijih raziskave. Med njimi izstopajo Gucci, Chanel, Dior in Louis Vuitton.

Preberite tudi: Za Zendayine stajlinge je odgovoren le en stilist - spoznajte ga

V Evropi se za prvo mesto borita Zara in Zalando.

Evropski modni trg še vedno obožuje hitro modo - na prvih dveh mestih popularnosti sta znamki z izjemnimi spletnimi strategijami, Zara in Zalando, ki se ponavljata pri večini držav. V evropskem izboru izstopajo le Madžarska, kjer prvo mesto v priljubljenosti zaseda H&M, Luxemburg z Louis Vuitton in Združeno Kraljestvo, kjer obožujejo lokalno znamko Next.

Lani je bila najbolj iskana prestižna znamka Louis Vuitton.

Rezultati enake raziskave v letu 2020 so bili drugačni. Namesto Zare je najpopularnejša znamka na svetu postal Louis Vuitton, sledili pa so mu Gucci, Chanel in Calvin Klein. Tudi slovenski podatki Zare niso uvrstili na vrh - v Sloveniji je bila v letu 2020 najbolj iskana znamka Rolex.

Celotno raziskavo si lahko preberete tukaj.

Fotografije: Profimedia, Instagram in money.co.uk

Preberite še: 5 barv las, ki bodo zaznamovale letošnjo jesen in zimo

Priporočamo tudi: Taylor Swift je navdušila v najljubšem modnem kosu Kate Moss. Katera ga je nosila bolje?

 

 

Najbolj brano