Super triki, kako prikriti kakšen kilogram in poudariti svoje atribute

Paletoji, ozke kavbojke, pletenine XXL ... Prepovedani za ženske z več oblinami? Sploh ne! Trendi za letošnjo sezono zajemajo vse, s čimer lahko silhueto navidez podaljšamo in tako ustvarimo sanjsko postavo. Kako to storimo? Pred vami je vse, kar morate vedeti.

Super triki, kako prikriti kakšen kilogram in poudariti svoje atribute - Foto: Profimedia

Vsakdo ima pravico, da se obleče po zadnji modi! Tudi ženske z oblinami

Dolgo so se iz sveta mode počutile izključene, saj modne zapovedi le redkokdaj upoštevajo kakšen kilogram več. In dolgo so bile prepričane, da jim ne preostane drugega, kot da se za trende sploh ne menijo več. Ničesar skinny, ničesar slim, nobenih plahutajočih oblekic . .

Sedaj pa končno kup razlogov za veselje!

Treba je le znati izbrati prave kose oblačil. To zahteva malce zbranosti in kanček selektivnosti pri brskanju po trgovinah. Preberite ta mini priročnik in znašli se boste na hitri cesti, ki vodi do modnega videza. Dosledno upoštevajte naše nasvete, ko bomo za vas dešifrirali modne zapovedi te sezone: tiste, ki vam laskajo, pa tudi tiste, ki se jih morate izogibati. 

Kateri vzorec najbolj prislaja ženskam z oblinami?

Vsekakor so najboljši diskretni vzorci, za katere bi lahko, če bi jih gledali od daleč, rekli celo, da ne obstajajo (kot pri pointilizmu v slikarstvu). Lahko se odločite tudi za vzorce, ki temeljijo na igri odtenkov iz istega barvnega spektra. Njihova prednost: oblačilo poživijo, ne da bi ga preveč izpostavili, in tako tudi pretirano ne poudarijo oblin, ki bi bile lahko videti preveč polne.

Kar zadeva obleko, vzorec ‘prekrije’ celotno postavo. Svetujemo, da se odločite za lep V-izrez, ki precej razkrije, a hkrati skrije tisto, kar je treba pri večjem oprsju skriti. Pogled bo tako usmerjen na privlačen predel vašega telesa.

Če ste zgoraj ožji, se odločite za vzorec na tem predelu telesa. Pogled bo namreč avtomatično pristal na njem in pozornost ne bo namenjena spodnjemu delu, torej bokom in stegnom. Gre torej za vprašanje iluzije.

Čudovito krilo z lepim vzorcem pa bo pogled odvrnilo od preširokega pasu in preobilnih bokov.

Prepovedano: Preveč kričeči ali preveč staromodni in preveliki vzorci.

Katere barve izbrati?

Zelena luč je prižgana za vse odtenke sive barve, ki laska vsem ženskam močnejše postave. Poleg tega je siva modna in videti boste zelo šik. Dobrodošla je celotna paleta: od sivo antracitne do sivo perlaste. Toda pozor, ta barva lahko ustvari tudi videz strogosti. Treba si je pomagati z modnimi dodatki: nakit (verižice, zapestnice) je lahko v močnih in vpadljivih barvah, k elegantnim sivim oblačilom pa dodajte na primer zlato torbico (zelo moderno).

Zelena luč prav tako sveti za poltone; v mislih imamo sprane barve, ne pastelnih: bleda rožnata, nežna modra, rjavkasti odtenki, topla kamelja barva, sprana vijoličasta . . Še posebno lepo se podajo visokim ženskam.

Zelena luč tudi za globoke tone, kot so temno vijoličasta, zeleno modra in temno zelena . . Takšne barve bodo zelo poživile vaš obraz. Izbirajte jih za oblačila, ki pokrijejo večji del telesa – lepo krilo ali obleka. Lahko se odločite tudi za jakno, suknjič, jopico ali puli v teh barvah.

Prepovedano: Kričeči toni (preveč vpadljive barve delujejo agresivno, zato vam ne bodo pristajale) in pastelni toni (učinek velike sladkorne pene). Te barve so lahko tudi vaše zaveznice, a le v obliki modnih dodatkov.

Katera dolžina pomaga doseči videz vitkosti?

Pri kolenih: Ta dolžina je božanska. Skrije preobilna kolena in meča so videti ožja. Ker spodnji del telesa razdeli na polovico, posta­vo navidez podaljša. Lepo vam bo pristajalo ravno krilo, h kateremu lahko obujete čevlje z debelejšo ali s polno peto.

Čez kolena: Ni slabo, vendar ne smete pretiravati – le nekaj centimetrov čez kolena. Če bo oblačilo predolgo, boste podobne preobilni ravnateljici šole. V vsakem primeru se izogibajte ravnim krojem, saj delujejo prestrogo. Odločite se za krilo ali obleko, ki je spodaj širša (nikakor pa ne za krilo z rožnatim motivom, ki seže do meč). Slog naj na splošno narekujejo kroji, ki se proti spodnjemu delu komaj opazno širijo in tako med hojo prilagajajo koraku. Zraven obujte balerinke, saj bo tako dolžina, ki je lahko videti staromodna, pridobila modernost.

Do kolen: Ta dolžina vam bo lepo pristajala, če je močnejši vaš zgornji del telesa, spodaj pa ste vitkejši. Če imate takšno postavo, se odločite za ožje krilo. Zgoraj oblecite srajco, ki se pod oprsjem zoži in nato spet razširi. V pasu naj bo ohlapna; če je daljša, zakrije tudi boke.

Prepovedano: Dolga krila (saj nočete biti vreča krompirja, ali ne? ), široka krila (moj bog, takšnega res ne smete obleči, saj boste videti precej obilnejši), mini krila (to si dovoli samo Kelly Osborne – bi ji bili radi podobni? ).

Daljše roke

Močnejše ženske ponavadi sovražijo svoje roke! Vedno se jim zdijo predebele ali ohlapne. Toplo priporočamo, da jih pokrijete, a ni nujno, da popolnoma – s tričetrtinskimi rokavi, na primer. Slednji močnejšim rokam odlično pristajajo, saj jih navidez podaljšajo.

Če želite obleko ‘s tremi luknjami’, ki lepo pada ob vašem telesu, pa imate seveda vso pravico, da roke povsem razkrijete. Za vsako ceno se izogibajte balonastim rokavom, ki obdajo zgornji del rok – zaradi njih bi bile roke celo navidez debelejše. Tudi za kratke in preveč ohlapne rokave se raje ne odločite.

Si lahko privoščim oblačila v beli barvi?

Seveda! Ženske močnejše postave se načelno držijo pravila: s črno sem videti vitkejša, z belo debelejša. To ne drži. Namesto na barvo se moramo osredotočiti na material.

Bombaž? Kar pogumno! Ta material je do polnejše postave najbolj prijazen. Lepa bluza iz poplina, najsi gre za moški ali romantični kroj, bo delovala zelo elegantno. Nositi jo morate v hlačah ali krilu, nikdar pa ne sme plapolati čez boke. Lahko si jo zavežete tudi spredaj in dosežete seksi videz Marylin Monroe. Nosimo jo v kombinaciji s prilegajočim se spodnjim delom: s hlačami ravnega kroja ali z oprijetim krilom in s čevlji s peto.

Bel denim. Ste začudeni? Verjemite, lepo vam bo pristajal. Izberite raven, eleganten kroj v slogu Kennedy – Cape Cod. Bodite pozorni, da ne gre za mešanico z lycro, saj se boste tako izognili gubanju vzdolž stegen. Nosite ga v kombinaciji s puloverjem z V-izrezom, balerinkami ali mokasini.

Mrežasti material: Dovoljen, a le za zgornji del. Pazite, da se oblačilo prilega telesu. Lahko se odločite za jopico, ki jo zavežete okrog pasu, a ne sme biti ne pretesna ne preveč ohlapna.

Prepovedano: džersi (z njim bi bili navidez močnejši in povrhu še staromodni) in lan (tako je lahek, da v njem prav vse prosto plapola).

Priredila Živa Deu

Preberite tudi članek: Kako do lepe kože? Na TA način!

Preberite še: Ta zvezdnica ima idealno žensko telo (po mnenju znanstvenikov)!

Najbolj brano