"Rak je učitelj": Jane Fonda je razkrila diagnozo ne-Hodgkinovega limfoma

Novico je pospremila s pozitivnim sporočilom, saj gre za vrsto te bolezni, ki slovi po visoki ozdravljivosti.

"Rak je učitelj": Jane Fonda je razkrila diagnozo ne-Hodgkinovega limfoma - Foto: Profimedia

Legendarna igralka Jane Fonda je pred nekaj dnevi na svojih družbenih omrežjih sporočila, da je bila diagnosticirana z ne-Hodgkinovim limfomom (NHL). Zapisala je, da gre za vrsto raka, ki je zelo ozdravljiva. "80 % ljudi preživi in čutim, da bom imela srečo.", je dodala.

Oskarjevka je povedala, da bo zdravljenje predvidoma potekalo šest mesecev in da kemoterapijo za zdaj dobro prenaša. Obenem je poudarila, da ne bo dovolila, da bi bolezen zmotila njen podnebni aktivizem. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jane Fonda (@janefonda)

84-letnica je svoj optimistični pogled na to preizkušnjo povzela s povedjo "Rak je učitelj in pozorno spremljam, katerih lekcij me bo naučil." Kot eno izmed prvih stvari, ki ji je že pokazal, je pomen skupnosti, v kateri človek raste in poglablja svoje odnose, da ta ni sam.

Preberite tudi: 3 pijače, ki hidrirajo celo bolj kot voda (in nas naredijo lepše): Potešite svojo žejo in koži povrnite sijaj

V svojem zapisu je še poudarila, da se zaveda svoje sreče, ker ima zdravstveno zavarovanje ter dostop do dobre zdravstvene oskrbe ter opozorila, da bi morali več govoriti o vzrokih za nastanek te bolezni, ne le o zdravilih. 

Fotografije: Profimedia in IG

Preberite še: Katie Holmes je v celoti sprejela najnovejši jesenski trend kavbojk

Priporočamo tudi: Katere pričeske izberejo zvezdnice, ko želijo biti videti mlajše: Paž je na prvem mestu, obstajajo pa tudi privlačne alternative

Najbolj brano