Pravljični svet modne znamke Oilily

Na Starem trgu v Ljubljani je svoje mesto pod soncem našla prav posebna, živobarvna trgovinica z oblačili, ki so pisana na kožo tako mladih po telesu kot tistih, ki so in ki vedno bodo takšni tudi po duši.

Kako izgleda nakupovanje v pravljični trgovinici, si oglejte v video prispevku Pravljična moda Oilily.

Pravljični svet modne znamke Oilily

Začetki

Leta 1963 sta Willem Olsthoorn in njegova žena Marieke ugotovila, da v svetu otroških oblačil manjka čiste domišljije, žlahtnih materialov, živih barv in prave otroške razigranosti. Ustanovila sta Oilily - podjetje, kjer so se sprva nastajala oblačila za njune lastne otroke.

Mladost v srcu

Sčasoma je ideja prerasla v kolekcijo, ta pa v koncept, na osnovi katerega sta leta 1983 na Nizozemskem odprla svojo prvo trgovino, ki je postala kalilnica idej in različnih pravljičnih stilov. Kolekciji za otroke se je kasneje pridružila še linija za ženske, ki so večno mlade po srcu in obožujejo svet pisanih barv in magičnih motivov, koncept Oilily pa se je razširil po svetu in postal sinonim spogledovanja z večno mladostjo in otroško igrivostjo.

Tudi v Sloveniji

Svojo zgodbo so tesno prepletli s pravljico Fransa Pieka, The legend of Lily and the Firebird, podjetje pa je letos svojo prvo prodajalno opremljeno po zgledu tipičnih Oilily prodajaln odprlo tudi v Sloveniji.

Lili & Roza

V živobarvni trgovinici v Ljubljani na Starem trgu 30 boste, če boste imeli res veliko srečo, za hip uzrli tudi Lili in Rozi. Podnevi se igrata v predalih, dremuckata v žepkih in radovedno kukata iz kapuc ter opazujeta otroke, ki s starši obiščejo trgovino, ponoči, ko ju nihče ne gleda, pa likata oblekice za punčke in fantke ter obleke za njihove mamice.

Živahna jesen in topla zima

Lili in Roza vesta, da prihaja jesen, za njo pa zima, saj dnevi postajajo vse krajši in vreme hladnejše, zato so tudi oblačila v omarah vse debelejša in toplejša, vendar prav tako barvita in vesela kot tista za toplejše dni. Trenutno jima tako delajo družbo veverice, srnice, jelenčki, mušnice, ptički in cvetlice, ki ju bodo na oblačilih razveseljevali vse do pomladi.

Zaljubljeni v pravljice

V trgovinici Lili & Roza, ekskluzivni trgovini znamke Oilily, so poleg živobarvnih in pisanih oblačil za najmlajše ter ekskluzivnih oblačil za gospe znani tudi po tem, da dvakrat na leto izdajo čisto svojo in čisto posebno pravljico. Le to dobi v dar vsak mlajši obiskovalec trgovine na Starem trgu v Ljubljani.

Zadnjo, jesensko obarvano pravljico o Lili, ki so jo živali poklicale v gozd, da jim pomaga rešiti nerešljivi problem, je napisala Saša Eržen, ilustracije zanjo pa je prispevala oblikovalka Meta Wraber.

Čas pisanih metuljev

Trgovina se že pripravlja tudi na novo leto in po malem tudi že na pomlad.

K vsaki pravljici namreč priložijo kartonček z obrisi metulja – zaščitni znak pomladne kolekcije Oilily, ki jih mladi obiskovalci lahko pobarvajo po svoji domišljiji in pošljejo ali prinesejo nazaj v trgovino. Lili in Roza bosta namreč 20 novembra zbrali vse metulje in jih natisnili na novoletnem koledarju, ter kot novoletno darilo odposlali vsem, ki so sodelovali na natečaju.

Oglasno sporočilo

Najbolj brano