Pozabite na cargo hlače, te jesenske hlače so eleganten in vsestranski kos, ki ga bomo nosili to jesen in zimo

To sezono bomo te nadvse vsestranske hlače zaradi njihove prirojene slogovne prilagodljivosti lahko videli povsod. Te stilsko dovršene hlače pa obožujeta tudi modni privrženki Gigi Hadid in Hailey Bieber.

Pozabite na cargo hlače, te jesenske hlače so eleganten in vsestranski kos, ki ga bomo nosili to jesen in zimo - Foto: Profimedia

Zakaj so črtaste hlače glavni trend sezone? Te vsestranske hlače se nosijo z vsem, od majice do krojaškega suknjiča. Odražajo nedavno obsedenost s "pisarniškimi" oblačili in se prilegajo prav vsaki silhueti.

Hlače so eden od osnovnih kosov naše garderobe, ki so najbolj podvrženi modnim spremembam, saj se nove silhuete in povratki (ki pa nikoli niso enaki prejšnjim) menjavajo iz sezone v sezono. Trenutno v slogu 90. let prevladujejo hlače z ravnimi hlačnicami (kot tudi vse, kar je povezano s tem zdaj že legendarnim desetletjem), vendar je bilo na letošnjih modnih brveh videti tudi precej hlač cargo in širokih hlač, ki jih bomo verjetno več videli tudi na modnih brveh leta 2023. Za zdaj lahko rečemo, da je v obdobju jesen zima 2022 2023 potrjena vrnitev velike klasike: črtastih hlač. 

Ne spreglejte:

Nori na klasična pisarniška oblačila

Navpični črtasti vzorec ni nikoli zares prišel iz mode. V večji ali manjši meri je bil vedno prisoten v kolekcijah blagovnih znamk in je bil celo nujni del modnih hiš, kot sta Saint Laurent ali Max Mara. Zdaj pa se skupaj s popandemsko željo po vrnitvi v pisarno in (posledičnim?) razmahom pisarniških oblačil s posebnim poudarkom na krojenih suknjičih, hlače v črtastem vzorcu uvrščajo med najpomembnejše trende sezone. Na njih prisega tudi modna hiša Michael Kors.

Michael Kors, jesen in zima 2022/23

Ambush, jesen in zima 2022/2023

Neznosna privlačnost oblačila

Ne glede na to, ali gre za priložnostno nošenje, ko sta majica in par belih superg popolna izbira, ali za bolj formalne situacije, ki zahtevajo "profesionalni" pridih suknjiča, bodo črtaste hlače oblačilo, ki ga boste nosili od jutra do večera. Če tej vsestranskosti dodamo še dejstvo, da so jo že blagoslovile modne ikone, kot sta Hailey Bieber in Gigi Hadid, lahko predvidevamo, da jo bomo v prihodnjih mesecih videli povsod. In da brez njega ne bomo mogli shajati.

Oglejte si, kako črtaste hlače nosijo modne navdušenke:

1.

2.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Kontura obraza, kot jo poznajo supermodeli – oblegan Tiktok trik: Do izklesanega obraza s samo enim izdelkom in nekaj ciljnimi potezami

Priporočamo tudi:Najbolj zdrava dieta je mediteranska prehrana: Hitro topi kilograme, deluje preventivno proti boleznim in je zelo vsestranska

Najbolj brano