Navdih: vse, kar nam daje krila

V petek, 1. junija, se bo v Katedrali Kina Šiška zgodila modna revija Krila. Na njej bodo svoja dela predstavili študentje Naravoslovnotehniške fakultete, natančneje Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil na Oddelku za tekstilstvo.

Navdih: vse, kar nam daje krila

Študentje z mentorji vsako leto pripravijo zaključni modni dogodek, ki povzema delo celega študijskega leta, hkrati pa predstavlja aktualne smernice in trende v oblikovalskem razmišljanju mladih bodočih oblikovalcev.

Zaradi kreativnosti, inovativnosti in svežine kreacij je njihova revija postala eden izmed najatraktivnejših modnih dogodkov v Sloveniji. Potrditev njihovega dela so tudi številne mednarodne nagrade, vključno z nagrado trend 2010 za modno ustvarjalnost.

Letos so mladi upi slovenske mode svojo ustvarjalnost nizali na temo Krila (Wings). V kolekcijah oblačil, tekstilij in modnih dodatkov so razvijali ideje, ki pripovedujejo o vsem, kar nam daje krila. Inspiracije se tako gibljejo od glasbe do umetnosti, prek razmišljanj o osebnih ujetostih, preseganjih mej ...

Študentske modne revije si boste v Centru urbane kulture Kino Šiška lahko ogledali v petek, 1. junija, ob 17.00, 19.00 in 21.00.

Osrednji dogodek bodo pospremili številni drugi, tudi razstava stolov Na krilih domišljije (nastajala je pri predmetu Razvoj oblikovanja), ki bo na ogled od 7. do 25. junija v KUD-u France Prešeren, pa že tradicionalna prodajna razstava, tokrat z naslovom Krila poletja, v Galeriji Škuc od 15. julija naprej.

Foto: kreacije Maja Leskovšek, fotografija Jon Žagar, maska Tadeja Šraj, model Katja L

Najbolj brano