Naravnajte modni kompas na Smer jug-jugovzhod

Prvič v Evropi - razstava Smer jug-jugovzhod – prva skupinska prodajna razstava sodobnih modnih ustvarjalcev iz jugovzhodne Evrope.

OTVORITEV: petek, 1. oktobra 2010, ob 20. uri, Vošnjakova 4, Ljubljana

Naravnajte modni kompas na Smer jug-jugovzhod - Foto: Fotografija promocijsko gradivo

AGA PAUL (Poljska)

SOTO – društvo za sodobno slovensko oblikovanje tekstilij in oblačil v sodelovanju z Muzejem za arhitekturo in oblikovanje Sekretariat BIO pripravlja prvo skupinsko prodajno razstavo modnega oblikovanja južne in jugovzhodne Evrope.

Razstava, ki se sprašuje o identiteti jugovzhodnega modnega oblikovanja in oblikovalcev, ki jo gradijo, predstavlja uveljavljene, sodobne, avantgardne, konceptualne in trendovske modne ustvarjalce iz Hrvaške, Poljske, Latvije, Bolgarije, Madžarske, Srbije, Češke, Bosne in Hercegovine, Romunije, Ukrajine in Slovenije. Smer jug-jugovzhod bo tako prva skupinska razstava ne le v Slovenji, temveč tudi v Evropi, na kateri se bodo selekcionirano predstavili najboljši modni oblikovalci in blagovne znamke iz tega področja.

Odprtje razstave bo v petek, 1. oktobra 2010 ob 20. uri v nekdanjih trgovskih prostorih MOL na Vošnjakovi ul. 4 v Ljubljani, na ogled pa bo vse do 31. oktobra 2010.

Osnovna usmeritev razstave z naslovom Smer jug-jugovzhod je po besedah avtorice koncepta in modne oblikovalke Sanje Grcić mednarodno povezovanje in predstavitev oblikovanja tekstilij, oblačil in modnih dodatkov v obliki medkulturnega dialoga med različnimi oblikovalskim pristopi in estetikami oblikovalcev jugovzhodne Evrope.

Z razstavo želijo približati kakovostno jugovzhodno modno oblikovanje domači in mednarodni javnosti, prestolnico Slovenije pa z izvirnim projektom postaviti na modni zemljevid kot vodilno mesto srednje in vzhodne Evrope na področju modnega oblikovanja. „Skozi prodajno razstavo želimo približati unikatno, konceptualno oblikovanje širšemu krogu ljudi ter jih spoznati s široko paleto in kvaliteto izdelkov z medijsko precej zapostavljenega dela Evrope, ” je o projektu povedala Sanja Grcić, pobudnica projekta in modna oblikovalka. Projekt ni le povezovalec med jugovzhodnim evropskih oblikovanjem, ki je po besedah avtorice koncepta degradirano v svetovnem merilu, z ostankom Evrope, temveč je tudi povezovalec med potrošniki kulturnih vsebin.

Na razstavi se bodo predstavili:

GARDEROB (Bolgarija), GREENESTABLISHMENT (Poljska), AGA PAUL (Poljska), ALEKSANDRA WISNIEWSKA (Poljska), PLEASEMACHINE (Madžarska), DORI TOMCSANYI (Madžarska), CORINA VLADESCU (Romunija), X’U (Ukrajina), HIPNOSIS (Latvija), ZOFA (Latvija), SISTERSCONSPIRACY (Češka), AIDA KORMAN (Bosna in Hercegovina), LJILJANA MAJKIĆ (Bosna in Hercegovina), MIRELDY (Bosna in Hercegovina), MILAN SENIĆ (Bosna in Hercegovina), ROBA (Hrvaška), I-GLE (Hrvaška), CITOYENNE K (Hrvaška), ETNA MAAR (Hrvaška), ZOOLOO (Srbija), JSP (Srbija), MANUFAKTURA cdR (Srbija), BELGRADE WORKSHOP (Srbija), AlmiraSadar (Slovenija), Nataša Hrupič (Slovenija), Sofija Nogard (Slovenija), Alja Slemenšek (Slovenija), Maja Ferme (Slovenija), Miro Design (Slovenija), Mimoods (Slovenija), Manitas (Slovenija), NI (Slovenija), *Ninaluba* (Slovenija), Tanja Zorn (Slovenija), Aleksandra Ilić (Slovenija), E2RD (Slovenija), Germ (Slovenija), UH (Slovenija), Tika (Slovenija), NIIRO (Slovenija), I-bag (Slovenija), Firma (Slovenija), Farandula (Slovenija), M*Faganel (Slovenija), Aleksandra Brlan (Slovenija), niOka (Slovenija), Petra Bole (Slovenija), Irena Rojs (Slovenija), Kitsch-Nitsch (Slovenija) in izbrani študentje NTF inVŠD (Nika Torkar, Tine Kozjak, Špela Hvale in Almina Duraković).

Otvoritev: petek, 1. oktobra 2010, ob 20. uri, Vošnjakova 4, Ljubljana

Razstava bo odprta med 01. 10. in 31. 10. 2010; od ponedeljka do petka: 10.00 do 20.00, ob sobotah od 10.00 do 14.00.

MIRELDY (Bosna in Hercegovina), fotografija promocijsko gradivo

Najbolj brano