Na kratko: Valentino, Celine, Olivier, Katie, Mabille

Kratke novice iz sveta mode.

Na kratko: Valentino, Celine, Olivier, Katie, Mabille - Foto: Fotografija Imaxtree, Fotografija RedDot

Valentino dobil svojo zvezdo

Italijanski modni kreator Valentino bo prejel prestižno nagrado Rodeo Drive Walk of Style award.

Tako bo njegova zvezda sijala poleg Giorgia Armanija, Toma Forda in oblikovalca ženskih čevljev Manola Blahnika. Oblikovalec, ki se je upokojil leta 2007, bo nagrado za svoj prispevek k modni industriji, prejel 2. aprila. Sočasno s podelitvijo priznanja, pa se bo zgodila premiera dokumentarnega filma režiserja Matta Tyrnauerja Valentino: The Last Emperor.

Modne kolesarke

Medtem, ko je modna hiša Celine preskočila pariški teden mode, pa podjetje ne počiva.

Ustvarjajo svojo novo kolekcijo imenovano Bicyclette, za mod(er)ne kolesarke. Kolekcija bo vsebovala obleke iz jerseya, krila iz kombinacije bombaža in svile, ter jakno, ki se bo pretvorila v parko, ko nas preseneti ploha.

Linija oblačil bo v trgovinah na voljo od avgusta.

Olivier dokončno zapustil Nino

Po večnih ugibanjih, je novica končno uradna.

Umetniški direktor Olivier Theyskens in francoska modna hiša Nina Ricci sta se (do)končno "ločila".

Po valu navdušenja modnih kritikov ob predstavitvi kolekcije za jesen-zimo 2009/2010, se je zelo uspešno dvoletno sodelovanje končalo. Oblikovalec, ki je prejšnja leta sodeloval tudi pri Louisu Vuittonu in Sonii Rykiel, je najbolj zaslužen za vrnitev oblačil Nine Ricci na rdečo preprogo. Šušlja se tudi o novemu delodajalcu.

Olivier naj bi svojo oblikovalsko pot nadaljeval pri znamki Schiaparelli, čeprav vsi še vztrajno zanikajo govorice.

Katie želi oblikovati oblačila za otroke

Katie Holmes je še ena izmed zvezdnic, ki se je podala v modne vode. Za začetek se je odločila oblikovati oblačila za naše najmlajše.

Navdih je našla pri hčerki Suri, pri oblikovanju pa ji pomaga prijateljica in stilistka Jeanne Yang. Oblačila, ki naj bi nosila ime ''Holmes-Yang'', naj bi po igralkinih besedah bila udobna, lepa in prikupna.

Kdaj bo kolekcija zagledala luč sveta, še ni znano. Vse več ljudi pa ugiba, ali bo ravno Suri Cruise obraz linije oblačil.

Mabille za La Redoute

La Redoute, francoska kataloška prodaja oblačil in dodatkov, je k sodelovanju povabila mladega ustvarjalca visoke mode Alexisa Mabilleja.

Oblikovalec naj bi za podjetje ustvaril ready-to-wear kolekcijo, s pripadajočimi modnimi dodatki. Prvi kosi se bodo začeli prodajati meseca julija. V ponudbi se bodo znašli tudi satenast temnomoder bolero, večerna obleka in rožnata bombažna majica.

Fotografije Imaxtree

Najbolj brano