Na kratko: Paris Haute Couture, Paris, Duro Olowu, Celine

Kratke novice iz sveta mode.

Na kratko: Paris Haute Couture, Paris, Duro Olowu, Celine - Foto: Fotografija Imaxtree, Fotografija www.celine.com

Paris Haute Couture

V Parizu se je začel teden visoke mode. Oblikovalci bodo predstavili svoje kolekcije za pomlad - poletje 2009.

Danes bodo potekale modne revije oblikovalskih imen kot so Alexis Mabille, Stéphane Rolland, Christophe Josse, Christian Dior, Felipe Oliveira Baptista, Adeline André in Giorgio Armani Privé.

Torkova otvoritev bo pripadla modni ikoni, oblikovalski hiši Chanel. Svoje kolekcije bodo pokazali še Cathy Pill, Christian Lacroix, Atelier Gustavo Lins, Dominique Sirop ter Givenchy.

Sredin spored: On Aura Tout Vu, Franck Sorbier, Elie Saab, Jean Paul Gaultier, Lefranc.Ferrant, Josep Font in Valentino.

Teden pariškega Haute Couture bo zaključila oblikovalka Anne Valérie Hash.

Paris ponovno za športno znamko Fila

Bogata in vsestranska dedinja Paris Hilton tudi letos ostaja glavni obraz športne znamke Fila. Blondinka se je odlično znašla v zapeljevanju mišičastega manekena. Najbolj znano party dekle pa se, poleg poskusov v glasbenih in filmskih vodah, ter reklamiranjem različnih znamk, vse bolj intenzivno ukvarja tudi z modo. Lepotička je lani izdala svojo lastno modno znamko, katera vsebuje oblačila, čevlje, torbice ter nakit.

Duro Olowu odpovedal nastop

Po štirih zaporednih sezonah prikazovanja neverjetne igre barv na londonskem tednu mode, se je kreator Duro Olowu odločil odpovedati predstavitev kolekcije za jesen-zima 2009/10.

Nekdanji odvetnik, ki je leta 2005 prejel nagrado za najboljšega mladega oblikovalca, bo svojo kolekcijo predstavil v seriji privatnih prezentacij. Oblikovalec bo tako imel veliko več časa za posvetitev njegovemu novemu izzivu – najnovejša kolekcija pletenin poimenovana Harmony by Duro Olowu, ki bo na ogled v razstavnih prostorih Marziano Bello ter CD Network, med tednoma mode v Milanu in New Yorku.

Karen Elson nov obraz pri Celine

Medtem, ko so vsi težko pričakovali prvo kolekcijo Phoebe Philo za Celine, pa je Ivana Omazic poskrbela za novo navdušenje. Za pomladno kampanjo je oblikovalka izbrala rdečelaso lepotico Karen Elson, ki se na fotografijah pojavi v družbi prelepih raznobarvnih torbic, oblek ter okusnih vrhnjih oblačil. Fotograf Bruce Weber je krivec za prekrasen kontrast manekenkinih rdečih kodrov s pustim ozadjem. Mogoče oči prevečkrat zaidejo na model in ne na izdelek, ki ga reklamira.

Najbolj brano