Kreativci leta

Revija Fast Company je objavila seznam stotih najbolj kreativnih ljudi v poslovnem svetu.

Kreativci leta - Foto: Fotografija Imaxtree

Po pričakovanju je prvo mesto zasedel Jonathan Ive, podpredsednik industrijskega oblikovanja pri Applu, krivcu za priljubljena iPod-a in iPhone-a.

Seznam veličastnih 100 vsebuje 5 imen iz modnega sveta. Po okoljevarstveni nagradi in nazivu najvplivnejše osebe iz modnih krogov, je Stella McCartney postala tudi najvišje rangirana kreativka med obiskovalci.

Veganka je pristala na zavidljivem trinajstem mestu. Med razlogi za njeno visoko uvrstitev najdemo ustvarjanje lastnega odgovornega razkošja v modi. Samo peščica modnih znamk se lahko istoveti z njenim uspehom, katerega je povezala z okoljevarstvenimi in živalskimi načeli. Organska moda resnično deluje.

Enajst mest nižje najdemo znano nemško oblikovalko Jil Sander. Največje uspehe je upokojena oblikovalka požela ravno z najnovejšim sodelovanjem z japonsko znamko Uniqlo.

Marc Jacobs je unikaten dizajner, ki spremeni v zlato vse, česar se dotakne. Poceni kosi s kolekcije Marc by Marc Jacobs, kjer najdemo japonke po 11 dolarjev, so postali velik hit. Lokacija na lestvici? 42. mesto.

Njegova strast do tehnoloških inovacij v modi ter sodelovanje z znanimi znankami kot je Puma, sta krivca za 62. mesto oblikovalca Husseina Chalayana.

V osnovi arhitektka, a vedno bolj dejavna v svetu mode. O čevljih Zahe Hadid za Lacoste in Melisso smo že govorili, njeno priznano ime pa ji je v lanskem letu prineslo 400% profit, kar jo zasuka na 68. mesto.

Na samem repu lestvice pa najdemo še nekoga, ki je na nek način povezan z modo. Bloger Scott Schuman, znan kot The Sartorialist, je začel z objavami slik mode z ulice, danes pa ima lastno kolumno v reviji GQ, sodeluje s priznano revijo Vogue ter je posnel kampanjo za DKNY.

Celoten seznam si lahko ogledate na uradni spletni strani.

Fotografije Imaxtree

Najbolj brano