Isabel Marant: Zaradi "supergrdih" kopij naveličana lastnih superg

Francoska modna oblikovalka Isabel Marant, ki je "zakrivila" pravo norijo za supergami s polnim podplatom, jih sama skoraj ne nosi več, pa čeprav gre za zmagovalno kombinacijo udobja in vizualno podaljšanih nog.

Kate Bosworth - Foto: Profimedia

Marantovo namreč zelo motijo "supergrdi" ponaredki njenih slovitih superg, ki preplavljajo ulice mest po vsem svetu, tudi pri nas. A je za kopije treba odšteti le nekaj deset evrov in ne nekaj sto, kolikor je cena tistih z Isabelinim podpisom ...

Kot pravi Marantova, je videz superg s skrito polno peto snovala več let, saj si je že kot najstnica v športne copate tlačila pluto, da bi bila videti višja. Ko je zamisel dozorela, je trajalo še devet mesecev, da so v njenem studiu dokončali videz superg, a se niso zavedali, kako izjemno priljubljene bodo, saj so še tri leta po tem, ko so jih prvič dali v obtok, razprodane skoraj takoj, ko izdelajo novo zalogo.

Isabel Marant, ki je prejšnjo jesen oblikovala kolekcijo dostopne mode za H&M, med kose, ki so zelo spominjali na njene prejšnje kreacije, ni uvrstila superg s polno peto. A cenejših različic tako ali tako mrgoli vsepovsod, takšne modele je mogoče najti tudi v ponudbi uveljavljenih športnih znamk.

Kot pravi oblikovalka, obstaja resnično veliko kopij, a tiste slabe so "supergrde", zato sama takšne superge nosi veliko manj kot prej. Zvezdnice pa so jim zaenkrat še zveste, kot dokazujejo tudi priložene fotografije.

Foto: Profimedia

Najbolj brano