Gillian Anderson je popolnoma nehala nositi modrček. Bi morali tudi mi?

Igralka se je pridružila Instagram Live in s svojo iskreno izjavo razveselila svoje sledilce.

Gillian Anderson je popolnoma nehala nositi modrček. Bi morali tudi mi? - Foto: Profimedia

Ena ženska se odloči spregovoriti o travmi, ki jo je preživela. Nato se na desetine, stotine drugih žensk odloči enako. Ena ženska se je odločila nasprotovati konzervativni ideji patriarhalnega okolja. Potem se enako odloči na desetine, stotine žensk. Ena ženska se odloči, da ji ni treba vsak dan biti brezhibno urejena in nasmejana; da ji ni treba nositi modrčka, pudra ali jakne - in potem se enako odloči na desetine, stotine drugih žensk.

Ena izmed njih je 52-letna Gillian Anderson, ki javnost zelo pogosto provocira s svojimi drznimi izjavami, ki so plod emancipacije in širšega zavedanja vseh družbeno vsiljenih absurdov, ki se od nje pričakujejo. In tako uničimo prototip ženske, ki so si ga izmislili drugi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gillian Anderson (@gilliana)

"Modrčka ne nosim več. Ne morem ga nositi, žal mi je. Vseeno mi je, ali se bodo moje prsi povesilee, nočem jih nositi, ker je strašno neprijetno," je bila eksplicitna zvezda serije The Crown in Sex Education.

Na to odločitev je zagotovo vplivalo bivanje doma med pandemijo, ko smo se poleg prostega časa zavedali pomena udobja. Skrajni čas je, da se trend in uveljavljena pravila umaknejo udobju in osvobodijo telo vsega, kar mu ni prijetno, ženske pa so pogojene z neizmernim številom takšnih kosov, da ohranijo iluzijo svoje večne spolne privlačnosti, lepote in ženstvenosti.

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Preprost poletni outfit, ki ga boste želeli posnemati

Priporočamo tudi: Kim Kardashian trenutno obožuje take hlače - bodite med prvimi

Najbolj brano