Europapier by Elle

V ponedeljek, 9. novembra, se je v ljubljanskem SNG zgodil nevsakdanji modni dogodek Europapier by Elle. Na njem so bile predstavljene kreacije, katerih vlogo tkanine je tokrat zamenjal papir. Modeli so oblekam vdahnili še dodatno življenje in pogled na oder je pustil obiskovalce brez besed.

Europapier by Elle - Foto: Fotografija Aleksander Štokelj

Svoje ideje sta predstavili:

Nika Ravnik

modna oblikovalka, stilistka in kostumografinja, z unikatnim pogledom na modo, ki nikogar ne pusti hladnega. V minimalističnem kiču ali kičastem minimalizmu, ki definira njene stvaritve, je mešanica avantgarde in enostavnosti, mojstrske obrti, nežne provokacije in brezčasnosti. V današnji kolekciji se prepletajo nasprotja, s katerimi poudari strukturo papirja in se pokloni čipki. Kolekcija nosi naziv '5 elementov' – zrak, zemlja, voda, ogenj in Nika.

Almina Duraković

ki se po končanem študiju aktivno udejstvuje v raznih dizajnerskih projektih, ustvarja kostumografije in pobira nagrade na mednarodnih natečajih doma in v tujini. Tudi ta izziv je sprejela z navdušenjem – ideja se je porajala najprej v glavi, nato preko skic, a je končno obliko določil papir sam. Pet elementov je interpretirala skozi starodavno japonsko tehniko zvijanja papirja – origami. Najprej je bil kvadrat, nato trikotnik, nato obleka.

Na reviji pa je sodelovala tudi posebna gostja

FRIDA WEYER

zmagovalka letošnjega berlinskega tedna mode, dobitnica nagrade Young Designers Award v kategoriji Women's Wear za jesen/zimo 2009/10 je s svojo, zadnjo predstavljeno kreacijo, zaključila modno revijo.

Vabljeni k ogledu video prispevka.

09112009_ELLE_modna_revija_europapier

Najbolj brano