Dobrodelna dražba malih črnih oblek slovenskih oblikovalcev: sedaj imate lahko čisto svojo unikatno dizajnersko obleko

Dobrodelna dražba malih črnih oblek študentov Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil, OTGO, NTF Univerze v Ljubljani in slovenskih modnih oblikovalcev.

Dobrodelna dražba malih črnih oblek slovenskih oblikovalcev: sedaj imate lahko čisto svojo unikatno dizajnersko obleko - Foto: Mima

Od 18. februarja do 25. marca je v Mali galeriji Banke Slovenije na ogled razstava Mala črna obleka, na kateri so predstavljena izbrana oblačila študentov Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil, OTGO, NTF, Univerze v Ljubljani, nastala pod mentorstvom prof. Almire Sadar, prof. Nataše Peršuh, prof. Elene Fajt in doc. Petje Zorec. 

Na Katedri za oblikovanje tekstilij in oblačil smo se odločili, da svojo družbeno in socialno  solidarnost izrazimo z dobrodelno akcijo ob zaključku razstave.

Od četrtka, 18. 3. 2021 od 12.00, do četrtka, 25. 3. 2021 do 20.00, bomo na Facebook strani Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil organizirali dražbo malih črnih oblek.

Začetna izklicna cena za vsako oblačilo je 70,00 evrov. Udeleženec draži obleko tako, da v komentar pod sliko navede znesek, ki ga ponuja. Minimalni dvig cene je 10,00 evrov. Udeleženec, ki nima FB profila ali želi biti anonimen, lahko draži tudi tako, da pošlje mail na naslov kotofolio@a.ntf.uni-lj.si , zapiše ime oblikovalca in znesek, ki ga ponuja.

Pravila dobrodelne dražbe oblek najdete na strani https://www.kotofolio.si/project/drazba-mala-crna-obleka/.

Denar bodo dražitelji nakazali direktno na račun Slovenskega združenja bolnikov z limfomom in levkemijo, ki po uspešni akciji zbiranja prostovoljnih prispevkov za nakup naprave za CAR-T sedaj zbira prostovoljne prispevke za nakup dodatnega inštrumenta za napravo CAR-T za celično zdravljenje bolnikov s krvnimi raki.

Če bo do zaključka dobrodelne akcije združenje že zbralo vsa potrebna dodatna denarna sredstva za nakup dodatnega inštrumenta, bodo dobrodelni prispevki namenjeni rednim brezplačnim podpornim programom, v katere so vključeni bolniki v procesu zdravljenja. 

Obleke bodo predstavljene na Facebook strani Katedre za oblikovanje tekstilij in oblačil s fotografijami, krajšimi predstavitvenimi teksti avtorjev o tem, kako so njihova oblačila v projektu nastajala, in izhodiščnimi cenami.

Dražitelj, ki bo ob zaključku dražbe vpisan z najvišjo ponudbo, bo prejemnik obleke, ki jo je dražil.

Zaključni dogodek dražbe bo v četrtek, 25. 3. 2021, ob 19. uri na Zoom povezavi https://uni-lj-si.zoom.us/j/99453101382.

Projekt MALA ČRNA OBLEKA je bil izveden kot eksperimentalni del projekta Fenomen Chanel Filozofske in Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani kot del Evropske noči raziskovalcev – Humanistika, to si ti!, v katerem so poleg študentov sodelovali tudi slovenski modni oblikovalci. 

Cilj  projekta je bil oblikovati kolekcijo malih črnih oblek kot kreativni odgovor na trenutno realnost v sodobni modi:  sodobna mala črna oblačila naj bi bila prav tako inovativna, radikalna in aktualna, kot je bila mala črna obleka pred sto leti, ko se je prvič pojavila v zgodovini mode.

Vsako oblačilo je individualna zgodba, v okviru katere so študentje razvijali prepoznavnost in  originalnost osebnega  umetniškega izraza. Pri tem so izpostavili popolno demokratizacijo sodobne oblačilne kulture.

Ob svojem nastanku v dvajsetih letih 20. stoletja je mala črna obleka spreminjala ustaljene družbene vzorce oblačenja, saj je v odnosu do telesa ponujala nov, svoboden način. Sto let po svojem nastanku je še vedno aktualna predvsem zaradi svoje trajnosti.

Akcijo podpira Univerza v Ljubljani.

Vse dodatne informacije o dražbi dobite na naslovu kotofolio@a.ntf.uni-lj.si

www.kotofolio.si/project/drazba-mala-crna-obleka/

www.facebook.com/events/2862599507316329

 

Sodelujoči študenti in modni oblikovalci

Alenka More, Almira Sadar, Ana Jelinič, Ana Povše, Anja Matičič, Arijana Gadžijev, Cilka Sadar, Damir Raković Ponorelii, Dušica Županjac – Prik, Ela Lesar, Elena Fajt, Ester Vaceva, Eva Jež, Eva Primec, Eva Zupančič, Filip Vujović, Gašpar Marinič, Ines Čeperlin, Jaka Podgoršek, Jurij Fidel, Katarina Tomšič, Katja Bradač, Katja Pavlovič, Klara Kališnik, Lara Krnc, Maja Gazvoda, Maja Zupanc, Maša Brna, Natalija Krašovec, Nataša Hrupič, Nataša Peršuh, Neža Simčič, Nika Krošel, Pablo Turnes Jezeršek, Petja Zorec, Pia Wallner, Sanija Reja, Sara Šmid, Sara Valenci, Staša Rituper, Špela Hudobivnik, Tilen Gorenjak, Tina Dovjak, Tina Verbič, Zala Jenček, Zarja Černe, Zoja Muhič, Žiga Brezovnik

Fotografija: Pia Hočevar Mucić, Mima @umeragency

Najbolj brano