Carine Roitfeld, preprosto CR

Končno je znano ime publikacije, ki bo avtorsko delo nekdanje urednice revije Vogue Paris in modne avtoritete Carine Roitfeld: CR.

Carine Roitfeld v modnem svetu uživa velik ugled. Foto: Profimedia

CR, na roko napisani začetnici, s katerima se je Roitfeldova podpisovala pod vse uredniške zapise v desetletju, ko je vodila francoski Vogue, bosta zdaj natiskani na naslovnici izdaje, ki bo prvič izšla septembra, nato pa vsaki dve leti.

Založnik publikacije s polnim imenom CR Fashion Book bo Fashion Media Group LLC, newyorško podjetje, pri katerem izhajajo že Visionaire, V in VMan. Kot so povedali pri založbi, si Carine Roitfeld zasluži uredniško platformo za izražanje in upajo, da bo CR pravo razsvetljenje v zadnje čase vse preveč spolitizirani modni industriji.

Kmalu bo babica
Ko je Roitfeldova pred dobrim letom predala vodenje Voguea Emmanuelle Alt, prej urednici mode pod njenim vodstvom, so se pojavila številna ugibanja, kje bo nadaljevala svojo poklicno pot: nekateri so namigovali, da bi utegnila delati s Tomom Fordom, s katerim sta že uspešno sodelovala pri Gucciju, spet drugi so ugibali, da bo prevzela ameriški Vogue od Anne Wintour ...

57-letno Carine, ki je bila v mladosti manekenka, pa kmalu čaka še ena pomembna prelomnica: prvič bo postala babica, saj njena hči, umetniška direktorica in manekenka Julia Restoin Roitfeld pričakuje dojenčka.

Lani je v monografiji Irreverent Roitfeldova zbrala utrinke iz svoje izjemne modne kariere.

Najbolj brano