Britanske modne nagrade, Dior, Lanvin, Vogue

Kratke novice iz sveta mode.

Britanske modne nagrade, Dior, Lanvin, Vogue - Foto: Fotografija promocijsko gradivo

Britanske modne nagrade - nominacije

Znani so nominiranci za letošnje Britanske modne nagrade.

Za naziv najboljše manekenke se bodo borile Georgia Jagger, Rosie Huntington-Whiteley in Daisy Lowe, za najboljšo modno znamko Burberry, Mulberry ter Pringle of Scotland, medtem ko se bodo za naziv najboljšega oblikovalca razkrili na sami prireditvi, ki bo 9. decembra.

Lynch za Diorjevo damo

Legendarnega filmskega režiserja, znanega po seriji Twin Peaks, Davida Lyncha so "zaposlili" pri modni hiši Dior.

David naj bi, po poročanju vira, snemal nadaljevanje sage Lady Dior, z Marion Cotillard v glavni vlogi. Igralka in John Galliano se te dni mudita v Šanghaju, kjer se bo nadaljevalo snemanje mini filma, katerega začetek smo videli v spomladanskih mesecih. Takrat se je pod režijo podpisal Oliver Dahan. Potrjeno pa je tudi, da bo Marion ostala obraz francoske znamke.

Pošljite ljubezen z Lanvinom

Kot smo že poročali, modna hiša Lanvin letos praznuje 120. letnico obstoja.

Francoska pošta je hotela na poseben način počastiti njihov doprinos modi, zato so jih pozvali, naj oblikujejo dve znamki. Tako kot je to pred leti storil Karl Lagerfeld za Chanel, je Alber Elbaz ilustriral znamki z njegovim klasičnim barvastim dizajnom, ekscentričnimi temami in seveda ljubeznijo.

Modne nagice

Če smo lani občudovali videz pin-up deklet, pa letošnji koledar modne Biblije Vogue Paris stavi na zapeljevanje retro striptizet.

Svetlikajoče perilo, moker videz, bleščeče bradavičke ter svetleče neonske vrvi. Iselin Steiro, Natasha Poly in Raquel Zimmerman so dekleta s koledarja, ki jih je pred objektiv postavil Mario Sorrenti. Šopek slečenih manekenk pa smo lahko že občudovali na Pirellijevem koledarju, katerega bodo, kot vsako leto, v roke dobili le izbranci.

Lepotičke v počastitev Twitterju

Medtem pa se je italijanski Vogue poklonil Twitterju.

Svojo naslovnico je namenil temu spletnemu portalu, ki je okužil veliko ljudi po celem svetu. Lara Stone, Kaisa Struss, Natalia Vodianova, Christy Turlington in visoko noseča Gisele Bundchen se pojavijo v kolažu fotografij, katerih avtorice so manekenke same. Prekrasna oda Twitpicu.

Vse globlja finančna kriza modne hiše

Pariško sodstvo se ukvarja s prihodnostjo mojstra visoke mode Christiana Lacroixa, ki pa naj bi bila vse prej kot rožnata. Dva glavna snubca francoske couture hiše sta šele sedaj predložila svoje načrte za financiranje in odkup podjetja od sedanjega lastnika Falic Group.

Spletna prodajalna

Proenza Schouler se podaja v spletne vode. Modna hiša je odprla svojo prvo internetno prodajalno na naslovu ProenzaSchouler.com.

Najbolj brano