Britanske modne nagrade 2009

Prestižne britanske modne nagrade so podeljene.

Britanske modne nagrade 2009 - Foto: Fotografija promocijsko gradivo, Fotografija Imaxtree

Sredin večer je prinesel potrditev uspešnega zaključka leta za blagovno znamko Burberry, ki je postala najboljša modna znaka, njen vodilni kreator Christopher Bailey, ki je postal najboljši oblikovalec leta.

Najboljši model letošnje sezona je postala Georgia May Jagger, ki letos jemlje dih v reklamni kampanji za kavbojke Hudson, za obraz linije ličil pa so jo izbrali pri podjetju Rimmel London.

Publiki se je najbolj prikupila vsestranska Kate Moss, Kim Jones je prejel nagrado za najboljšega oblikovalca moških oblačil, medtem ko je Peter Pilotto postal najboljši mladi oblikovalec dodatkov.

Nekdanja sodelavka pri Marcu Jacobsu, Katie Hiller, je najboljša dizajnerka modnih dodatkov, najboljšo kolekcijo je ustvaril Christopher Kane, za posebne dosežke pa je nagrado domov odnesel John Galliano.

Nagrada Isabella Blow Fashion Creator award je šla v roke kreativni vodji ameriške revije Vogue Grace Coddington, mladi up britanskega modnega oblikovanja je Holly Futton, dekle o kateri bomo sigurno še kaj slišali.

Prireditev so sponzorirali kristalčki Swarovski, med obiskovalci pa smo opazili Kate Moss, Victorio Beckham, Claudio Schiffer, Evo Herzigova in Vivienne Westwood.

Najbolj brano