Neon Rabbit - slovenska blagovna znamka oblačil

Neon Rabbit uteleša urbani življenjski slog, kjer so meje med delom, zabavo in prostim časom zabrisane.

Moda, 16. 6. 2016
Neon Rabbit - slovenska blagovna znamka oblačil - Foto: Mihaela Majerhold Photography

Oblikovalka Irina Milijić skozi svoje kreacije projicira mlad, razigran in divji duh aktivnih ljudi. Kot večna raziskovalka mest in naših življenj znotraj teh je tudi svojo blagovno znamko Neon Rabbit ustvarila predvsem urbano.

Prostor med modo in umetnostjo

Milijićeva se je na svoji dosedanji oblikovalski poti vedno gibala v prostoru med modo in umetnostjo. Kot diplomirana oblikovalka tekstilij in oblačil je svojo kreativnost razvijala na področju tekstilij in njihove vloge v našem okolju. V sklopu tega je izvajala razsežne razstave tekstilnih inštalacij znotraj urbanih središč. Ena izmed teh je pred leti krasila tudi ljubljansko Tromostovje.

Svojo diplomo in del svojega življenskega ustvarjanja je posvetila slikarstvu in za sabo ima že kar nekaj uspešnih razstav. V njeni stalni kolekciji T-shirtov za moške in ženske najdemo tako odtise Irininih umetniških del na platnu kot tudi humorne kolaže živali v človeških oblačilih.

Spectra - nova kolekcija za pomlad/poletje 2016

Spectra, nova kolekcija blagovne znamke Neon Rabbit za pomlad/poletje 2016 izraža svobodo in lepoto. Zdi se, da je bila zasnovana in ustvarjena z vehemnim zamahom. Govori o svobodi, katero si drznemo zagrabiti ob spoznanju, da se v svoji koži počutimo dobro in da ni potrebno prav vsakomur ugajati. Je mirnodušna in ne bega od enega do drugega zlatega zrna, asketske narave pa vendar hudomušna ter poletno igriva.

Raznolikost in asimetrija

Dolge silhuete črnih, brezrokavnih poletnih plaščev in do tal dolgih, prosojnih tunik ustvarjajo samozavesten in mističen izgled. Lahkotne, široke in velike bombažne srajce, kjer nastopa igra jukstapozicije različnih vzorcev, vzbujajo pozornost. Raznolike asimetrične tunike, majhna presenečenja prosojnosti črnega šifona, ki zakriva in hkrati odkriva naše telo. Kolekcija je dramatična in nepretenciozna hkrati. Elementi izražajo nonšalanso, lovijo balans med seksapilom in udobjem. Trdimo, da vsaki ženski omogočajo unikatno razsežnost.

Preberite še: Neon Rabbit - ko se združita moda in šport in Večna bela srajca: Kakšen kroj izbrati?

Najbolj brano