Najboljša oblikovalka v regiji je Slovenka Sofija ​Urumović

Dober glas o slovenskem oblikovanju je tokrat v deveto vas (berite kot Beograd) ponesla nadarjena Sofija​ ​Urumović. 

Moda, 1. 11. 2017

Tam se je v okviru modne revije NOIZZ FASHION AWARD s svojimi kreacijami predstavila v družbi dveh mladih in nadarjenih slovenskih modnih oblikovalcev (Lovra Ivančića in blagovne znamke M. Fiction, pod katero se podpisujeta sestri Mateja in Mia Lukač), ter si s prvim mestom zdaj zagotovila tudi obisk Londonskega tedna mode.

'Ima tisto drugačnost, ki je pogoj za uspeh v tujini'

"Nenad Radujević, vodja Beograd Fashion Weeka, nas (LJFW) je zaradi dolgoletnega zglednega sodelovanja kontaktiral z željo, da mu za regionalni natečaj NOIZZ predlagamo tri slovenske oblikovalce mlajše generacije, ki imajo tisto drugačnost, ki je pogoj za uspeh v tujini. Glede na uspeh, ki ga slovenski oblikovalci dosegajo na skupnih predstavitvah in projektih, kot je na primer tudi Fashion Scout SEE, ki je opozoril na Petjo Zorec, ki je tudi včeraj predstavila kolekcijo na BFW, in Ano Jelinič, ki je zasedla 2. mesto, nismo dvomili, da so tri imena, ki smo jih tudi tokrat predlagali, dovolj kvalitetna, da opozorijo nase. Uspeh Sofije Urumović je dokaz, da se nismo zmotili," je povedala izvršna producentka LJFW Melinda Rebrek, ki bo slovenski teden mode v prestilnici otvorila že 6. novembra.

Sofija​ ​Urumović: od Švedske do Ljubljane in Londona


Že pogled na njene minule izkušnje povedo veliko.

Študij modnega oblikovanja je z letom 2010 začela na ljubljanskem oddelku za tekstil in dizajn, in med letoma 2015 in 2017 svoje znanje iz modnega oblikovanja poiskala na švedski univerzi v Boråsu.

Med letoma 2013 in 2015 je soustvarjala zgodbo v skupini ustvarjalcev Young@SQUAT, prejela številna priznanja, nagrade, pohvale in s tem napovedala, da bomo o mladi ustvarjalki tudi v prihodnje slišali še veliko.

Na svojem Instagram profilu objavlja fotografije iz zakulisja velikih modnih revij. Tale, na primer, je iz Tedna mode v Stockholmu.

Pripravila: Kaja Milanič
Fotografije: arhiv BFW

Preberite tudi: → Ulitmativni modni dodatek: Ruta (zapiski modne urednice) in 5 'must have' žametnih modnih kosov za modno jesen 2017.

Priporočamo še: → 6 ključnih prepričanj, ki so pot do srečnega življenja

Najbolj brano