Moj stil, moja pravila: Hannah Mancini, pevka

Pomembno je, da veste kdo ste in to izrazite na privlačen način, ne glede na to, kaj imate na sebi.

Moda, 9. 7. 2021
Moj stil, moja pravila: Hannah Mancini, pevka - Foto: Osebni arhiv

Kako bi opisali svoj stil?

Menim, da sem prava kameleonka. Nekega dne se bom odločila za izčiščen minimalističen videz, spet drugič pa bom oblekla oblačila z drznimi, barvitimi vzorci. Tudi če oblečem kaj bolj elegantnega, so mi vseeno všeč nenavadni detajli. Resnično zavidam ljudem, ki imajo izrazit slog oblačenja, po katerem so znani, sama se namreč oblačim glede na trenutno razpoloženje, zato me v različnih obdobjih privlačijo različni slogi.

Letošnji trend, ki vam je še posebej pri srcu?

Lahko bi rekla, da so to puloverji  s kapucami in trenirke, ki sem jih v preteklem letu nosila zelo pogosto ;) In čeprav smo se v njih počutili zelo udobno, bi na tem mestu raje izpostavila modo, ki je nekoliko bolj navdihujoča ... torej, prevelik suknjič izposojen iz njegove omare po vzoru iz 80-ih, padajoče široke hlače, pastelni sorbetni odtenki in pop torbice v svetlejši modri, zeleni ali rumeni barvi. To so ključni kosi, ki so mi to leto res pri srcu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by H A N N A H M A N C I N I (@hannahmancini1)

Modni navdih iz preteklosti, ki vas navdihuje ta trenutek?

Vsekakor moda 90-ih. Zelo zanimivo je, kako se lahko določeno modno obdobje v življenju popolnoma vrne. To opažam predvsem pri svoji 15-letni hčerki, ki jo navdušujejo enaki trendi devetdesetih, ki sem jih v mladosti nosila sama. Navdih išče celo na nekaterih mojih starih fotografijah, tako da lahko rečem, da sem ji vsaj do neke mere kul ... oziroma sem ji bila. ;)

To ni zame ... Kaj ne bi nikoli oblekli?

Vedno sem nekoliko previdna, preden rečem, da nečesa ne bi nosila... ker verjetno pride čas, ko bom prav to stvar oblekla. Z gotovostjo pa lahko trdim, da verjetno nikoli ne bom nosil brezobličnih oblek,  ki so na meni po navadi videti kot vreča, coklastih čevljev, sandalov z visoko peto v kombinaciji z  nogavicami in kombinezonov. Ta oblačila mi enostavno ne pristojijo.

Modna ikona, ki vam je blizu?

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by H A N N A H M A N C I N I (@hannahmancini1)

V srcu bom vedno imela mesto za modne ikone 70-ih. Bianca Jagger, Charlotte Rampling, Stevie Nicks ... sproščeno modno vzdušje, plapolajoče hlače in zvončasti rokavi, svetleče obleke, ogrinjala z resami ali celo krojeni hlačni kostim. Poudarek je bil na individualnosti in svobodi samoizražanja, ki se je začelo že v 60-ih. V modi se je v 70-ih letih zgodilo toliko, da to obdobje še vedno velja za eno najbolj navdihujočih, ko govorimo o modnih trendih.

Kaj za vas pomeni imeti dober slog ...

Dober slog se ne odraža le s trendi, temveč tudi s tem, da veste, kdo ste in to izrazite na privlačen način, ne glede na to, kaj imate na sebi. Lepo je, če lahko ustvarite oblačilno kombinacijo zaradi katerih se počutite dobro in morda navdihujete druge. Navdihujoče je tudi to, da znate prepoznati in opaziti dober slog drugih. To je kreativen način, da izrazite sebe in svojo individualnost. Čudovita raznolikost v današnjem norem svetu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by H A N N A H M A N C I N I (@hannahmancini1)

Fotografije: Osebni arhiv, IG 

Najbolj brano