Osupljiva modna revija Alta Moda Dolce & Gabbana v Benetkah se je ponašala s strelami in mavrico

Čeprav so bile Benetke ustanovljene pred 1.600 leti, se zdi varno reči, da to mesto še nikoli ni videlo takšnega pogleda, ki se je tam razpletel ta vikend. Domenico Dolce in Stefano Gabbana sta predstavila svojo najnovejšo kolekcijo Alta Moda na prizorišču, ki doslej še nikoli ni gostilo modne revije: Trg svetega Marka. Modno revijo si je ogledalo zvezdniško občinstvo, med drugim Jennifer Lopez, Sean Combs, Doja Cat, Kris Jenner, Kourtney Kardashian, Ciara, Monica Bellucci, Christian Bale, Dame Helen Mirren, Kitty Spencer in mnogi drugi.

Osupljiva modna revija Alta Moda Dolce & Gabbana v Benetkah se je ponašala s strelami in mavrico - Foto: Instagram

Tisti med 400-imi super bogatimi v občinstvu, ki so se v preteklosti že udeležili modnih revij Dolce & Gabbana, so vedeli, da lahko pričakujejo nekaj izjemnega, in oblikovalca sta izpolnila pričakovanja. Gledalci so bili deležni  20-minutne predstave, ki je mešala karneval s Fellinijevim pripovedovanjem zgodb.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dolce&Gabbana (@dolcegabbana)

Kolekcijo je na prizorišče dostavila kar gondola. Ti starodavni čolni so raztovorili povorko modelov na pomolu servizio ob Doževi palači. Kot vedno pri teh kolekcijah Alta Moda so bile kreacije globoko vpete v lokalno obrtništvo in ustvarjalno kulturo mesta gostiteljice, da bi tako proslavili bogastvo italijanske izdelave.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dolce&Gabbana (@dolcegabbana)

Tako so bile obleke okrašene tako, da so nenavadno reproducirale kaleidoskopske vzorce muranskega stekla ali serpentinske vzorce na tleh Stolnice sv. Marka. Bili so neverjetni plašči z vezenimi vrvmi in kosi, ki so sestavljali slavnega mestnega zaščitnika krilatih levov, gondole in pustne maske.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dolce&Gabbana (@dolcegabbana)

Pred to modno revijo sta Gabanna in Dolce povedala, da nameravata predstaviti mlajšo plat Alta Mode, "ker vsi mislijo, da je moda za stare, vendar to ne more biti tako." To se je odrazilo v punky stylingu in kastingu, ki je vključeval vrsto slavnih potomcev, ki so ga sestavljali Chance, Jessie James in D'Lila Star (hčerki Sean Combs), Deva (hči Monice Bellucci), Emmeline, (hči Christiana Bale) in Leni (hči Heidi Klum).

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dolce&Gabbana (@dolcegabbana)

Medtem ko se je modna revija odvijala, pa je značilna izrednost te predstavitve postala še bolj izjemna, saj je bilo videti, kot da bi Benetke spodbudila k ustvarjanju lastne predstave. Približno ob 19.32, ko je Leni Klum prečkala modno pisto, se je zdelo, da je odejo zloveščih oblakov nenadoma potegnila po obzorju in občinstvo pustila v mareličnem sončnem zahodu. Nekaj minut kasneje so debele in očitno nejevoljne kapljice dežja začele brizgati marmorne stene, kar je ustvarilo idealne pogoje za mavrico, ki se je razgrnila s strehe Doževe palače in se raztezala proti Lidu. Sledila je valovita strela, nato bučno grmenje, preden je resno začelo deževati. Zvočna kulisa ob močnem deževju, ki se je prelevilo v veliko točo, ki je udarjala po modni pisti in se kotalila po hrbtih gledalcev, so bili Vivaldijevi "Štirje letni časi".

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diet Prada ™ (@diet_prada)

Fotografije: Instagram/@jenniferlopez

Preberite še: 10 usnjenih jaken, ki jih potrebujete za to prehodno obdobje

Priporočamo tudi: To je trenutno najbolj priljubljena znamka torbic, za katero še niste slišali

Najbolj brano