Spoznajte Bode - znamko, ki je kraljevala na letošnji Met Gali

Emily Bode je inovativna ameriška oblikovalka moške mode.

Spoznajte Bode - znamko, ki je kraljevala na letošnji Met Gali - Foto: Profimedia

Mnogi so pevko Lorde označili za najbolje oblečeno povabljenko letošnje Met Gale. Večdelen stajling z zgodovinskimi elementi, ročno lepljenimi kovanci in dodatki iz štiridesetih let je delo oblikovalke Emily Adams Bode, ki sicer slovi po trajnostnem pristopu k moški modi. V skladu z letošnjo tematiko dogodka, ki je častila zgodovino Združenih držav in modnih vizionarjev, je ameriška oblikovalka v svojem debiju v svetu ženske mode združila osebna prepričanja z zgodovinskim ozadjem. Na Met Gali je Bode poleg Lorde oblekla še Leon Bridgesa. 

Od ustanovitve lastne znamke leta 2016, se je Bode v zgodovino zasidrala kot zavzeta podpornica počasne mode. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BODE: clothes, etc. (@bode)

Tehniko patchwork Bode uporablja pri kreiranju značilnih jaken - to pomeni, da kose raznolikega blaga zašijejo v enotno površino, z nastalo krpanko pa rokujejo enakovredno tradicionalnem blagu. Prav ta tehnika je neposreden dokaz oblikovalkinega smisla za ponovno uporabo in spodbujanja modne trajnosti skozi premišljeno oblikovanje. V preteklih kolekcijah za moške, je uporabila babičine stare zavese in jih krojila v kratke hlače, sto let staro prešito blago pa je postalo dizajnerska jakna. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BODE: clothes, etc. (@bode)

Tako prefinjena kreativa, je v svetu moške mode redkost - Bode s svojim inovativnim pristopom do blaga in oblačil tlakuje pot za nove, ženske predstavnice, ki si moško modo predstavljajo drugače. Za GQ je povedala, da jo pri oblikovanju vodijo materiali, kar v nasprotju z bolj običajno, z vizijo ali okoljem pridobljeno idejo, prinaša svežino v njeno ustvarjanje. Vso uporabljeno blago poišče sama, med njenimi najljubšimi mesti za iskanje pa so bolšji sejmi po celem svetu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BODE: clothes, etc. (@bode)


Kreacije Emily Bode izražajo izrazit navdih zgodovine, vodilo materiala, ljubezen do vintage mode in neponovljiv talent vrhunske mojstrice, ki iz tkanin izvleče maksimalen potencial. Med najbolj prepoznavne kose, poleg krpanih jaken sodijo še tematsko porisane srajce in široko krojene hlače, ki jim redko primanjkuje barv.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BODE: clothes, etc. (@bode)

Fotografije: Profimedia in Instagram

Preberite še: Najlepši stajlingi z after partya dogodka Met Gala

Priporočamo tudi: Pozabite na gole gležnje, mokasine to jesen nosimo samo tako

Najbolj brano