Branka Kržin: od pist do modnega zaodrja (intervju)

Obdobje na manekenskih brveh je zamenjala za zaodrje. Danes opravlja delo managerja in inšpicientke ter raznovrstne stvari, povezane z usklajenim timskim delom, ki jo izjemno veseli in izpolnjuje. Zelo rada se loteva novih izzivov, saj je po njenem mnenju radovednost tista, ki ohranja iskrivost duha. Preprosta, dostopna, zapriseženo modna in pozitivna. Takšna je Branka Kržin. Spoznajte jo tudi vi!

Moda, 7. 12. 2017

Kako se je moda vpletla v vaše življenje?

Sestop z manekenske brvi je pomenil vstop izza scene, ki me je fascinirala že od začetka, kot preplet dobro naoljenega kolesja, kjer vsak opravlja natančno določeno zadolžitev. Pomembna je profesionalnost, pa tudi tovarištvo in naklonjenost, pripravljenost priskočiti na pomoč tako fizično kot z nasvetu. Trdo delo, ki se obrestuje z oldično izpeljanimi projekti.

Kaj trenutno počnete, s čim se ukvarjate?

Organiziram srečanja, dogodke različnih naročnikov. Pestrost in dinamičnost me spremljata že več kot 25 let. Večkrat me tudi pokličejo kot model za reklamne spote - vlogo je treba znati odigrati sproščeno. Tesno sem vpeta v sodelovanje s programskim in kreativnim direktorjem Mercedez-Benz Fashion Weeka Ljubljana Sašem Radocičem.

Kakšen odnos imamo po vašem mnenju do slovenske mode?

Prihod nizkocenovnih blagovnih znamk je definiral naš trg. Nekoč cenjene slovenske modne industrije žal ni več, a prihaja kopica nadarjenih mladih slovenskih oblikovalcev, ki postajajo prepoznavni. Slovenska modna družina je razvovrstna, bolj ali manj uspevajo ujeti duh časa in prezentirati svojo ustvarjalnost. Zlahka jih poiščete na več prodajnih mestih. S Sašem Radovičev in Barbaro Žnidar smo orali ledino s prireditvami. Najbolj eoblečeni Slovenci v devetdesetih, kjer se je v okviru prireditve prvič v takem obsegu pri nas predstavila slovenska modna ustvarjalnost.

Kateri slovenski modni oblikovalec vas še posebej navdušuje?

Akultura, Peter Movrin, JSP; Draž, SENS, ... Z nekaterimi se pri delu srečujem že od začetka kariere. Spoštujem njihovo kreativnost, samostojnost, vztrajnost.

Stil je ...

Osebni slog naj bi bil kot podpis - unikaten, neprisiljen! Mi naj nosimo obleko, ne obleka nas.

Spremljate svetovne modne smernice - katere so to sezono vaše najljubše?

Imam svoj slog oblačenja, všeč mi je plastenje. V trendu pa je pravzaprav vse, le konček smisla za kombiniranje je treba imeti.

Kaj pa dodatki? Kateri so po vašem mnenju najboljši in skoraj obvezni?

Torba naj bo drzna in drugačna. Stiliranje naj zaključi nakit. Kape in klobuki poudarijo prezenco ali zapeljivo ženstvenost. Obvezen je kakšen dober kos nakita, ki ga seveda moraš znati uporabiti in se držati pravila manj je več. Torbica naj bo drzna, drugačna. Zelo pa sem navdušena, da se vrača moda klobučkov, saj poudarjajo ženstvenost in dodajo tisto nekaj posebnega.

Kaj naj obeleč poslovna dama, ki ji klasika ne zadostuje, želi pa biti v trendu?

Še pred oblačili je pomembno biti urejen in predvsem negovan. V spolovnem svetu veljajo določena pravila oblačenja, ki se razlikujejo glede na profil dela. Oblačila vrhunskih materialov in izdelave bodo trajala dlje in bodo videti brezhibno. Trendi pridih dodasta tudi kvalitetna torba in domiselno oblikovana obutev, bolj umetniška branža pa dovoljuje tudi 'odštekanost'.

Za revijo Story pripravila: Petra Rozman

Preberite še: → Prva pomoč ZA SUHE LASE! (triki ELLE lepotnih urednic iz celega sveta)

Priporočamo tudi: → 5 minut, ki bo spremenilo vašo kožo za vedno (napotki Elle uredništva)

Najbolj brano