TOP trik kako do večjega užitka, če uporabljata kondom

Če vaju med seksom ovira kondom, potem morata poskusiti teh nekaj nasvetov, ki vajino spolno življenje lahko obrnejo na glavo! 

Lifestyle, 13. 6. 2018
TOP trik kako do večjega užitka, če uporabljata kondom - Foto: Profimedia

Izmišljevanje drugih imen za kondom je lahko izredno zabavno (ljubezenska rokavička, seksi srajčka itd.), to pa zagotovo še ni dovolj dober način, kako boste tudi svojega ljubimca prepričali, da si ga bo pred seksom nataknil na svojega koren­jaka.

Čeprav moški dobro vedo, da kondom tako tebe kot njega zavaruje pred spolnimi boleznimi in nezaželeno nosečnostjo, se še vedno najdejo takšni, ki se na vse pretege pritožujejo, ko zaslišijo besedo kondom.

Moški razlogi za to so po navadi povezani s strahovi, da bodo pri tem izgubili erekcijo, da ne bodo čutili to, kar bi morali, in da ne bodo doživeli orgazma.

Vse to je res: toda le, če ne uporabljata primernega kondoma. Skrivnost je torej v pravi vrsti kondoma.

Nasvet pri nakupu

Raziskave kažejo, da večina ljudi kondom izbere v sedmih sekundah. Halo?!

Še kruh izbiramo dlje, pa ne bi časa posvetili nečemu, kar nam nudi tako velike užitke?

Naj vaju nakup v zadnjem hipu ne prikrajša za užitek. Poizvedite, kako izbrati pravega.

Velikost je pomembna:

  • Prava velikost popolnoma spremeni njegovo izkušnjo seksa s kondomom. Če je kondom preozek, je vaš ljubimec prikrajšan za obilnejši užitek, poleg tega pa ga je teže spraviti na penis, zaradi česar lahko njegova erekcija kaj hitro uplahni.
  • Poveča se tudi verjetnost, da bo kondom počil. Če gumice ne morete odviti vse do korena penisa, kondom ni dovolj velik. Po drugi strani pa pozor: če je kondom prevelik, lahko zdrsne z njegovega cenjenega premoženja, ob pogledu na odvečni lateks pa vaš ljubimec takoj doživi upad samozavesti. Standardna dolžina kondoma je 18 centimetrov, lahko pa je tudi manj ali več.
  • Različni so tudi obsegi kondomov. Pri odločitvi, kateri je pravi, štejejo izkušnje in eksperimentiranje z različnimi vrstami in znamkami kondomov.

Poskusita kondom, ki ima na koncu izboklino ali vrtinec.

Takšni modeli se varno prilegajo korenu penisa, medtem ko na koncu, kjer je največ živčnih vozličkov, povzročajo večje trenje in s tem večji užitek. Po njih se odpravita v trgovino z erotičnimi pripomočki ali pa jih kupita prek spleta.

Izberite kondom iz poliuretana

Ti kondomi prevajajo telesno temperaturo, zato je spolni odnos bolj čuten. Če je kateri izmed vaju alergičen na lateks, brez tega kondoma vsekakor ne moreta. 

Če pa imate stalnega partnerja in nimata spolno prenosljivih bolezni, poskusita kondom iz kože jagenjčka (lamb-skin).

Kupite ga lahko prek tujih spletnih strani, njegovi uporabniki pa prisegajo, da je seksati z njim tako, kot če ga ne bi imeli na sebi.

Edina slaba stran tega kondoma je, da vaju zaščiti pred zanositvijo, ne pa tudi pred spolnimi boleznimi.

Nataknite ga v stilu ;)

Ni nujno, da natikanje kondoma pogasi vajino strast.

Hitreje ko boste oblekla njegovega korenjaka, manj možnosti je, da bo njegova nabreklost usahnila.

Da bi prihranili čas, zavojček s kondomom odprite že med predigro. Ko boste kondom vzela iz zavojčka, vanj kapnite dve kapljici lubrikanta. Ta bo po­večal njegov užitek na predelu njegove super občutljive glavice.

Kondom nastavite na vrh otrdelega penisa in z eno roko stisnite konico kondoma, z drugo roko pa ga odvijte do korena penisa.

Kdaj pa kdaj namesto rok uporabite svoja usta. Ustnice si namažite z (nespermicidnim!) lubrikantom, potem pa počasi vsesajte še nerazviti kondom, tako da se bo obroček prilegal vašim ustnicam. (Ste zgroženi? Morda boste to raje storila s kondomom z okusom čokolade ali sadja).

Z ustnicami zamaskirajte zobe, da ne boste z njimi poškodovali lateksa ali svojega ljubimca, potem pa usta nastavite na vrh penisa. Z ustnicami potisnite obroč kondoma in z rokami nadaljujte z odvijanjem vse do korena penisa.

Za povečanje užitka pri seksu s kondomom poskusita še tole ...

  • Stisnite noge med misijonarskim ali pasjim položajem in s tem ustvarite še dodaten užitek tako za vas kot zanj.
  • Naredi V s kazalcem in sredincem in roko položite na svoje mednožje. Ko bo prodiral v vas, s prstoma stisnite koren penisa. Tako boste stimulirala predel, ki je zaradi ožine kondoma najbolj otopel.
  • Uporabljajte vibracijski obroček, ki ga lahko kupite v trgovini z erotičnimi pripomočki. To je plastičen trak, na katerem je vibrirajoča kroglica. Trak namestite na kondom, tako da je kroglica obrnjena proti vašem klitorisu, in uživajte v vibrirajočih sunkih, ki vas bodo popeljali do vrhunca.

Besedilo: Janka Menart

Vir: Cosmopolitan.si

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Za boljšo intimo preizkusita SINGAPURSKI POLJUB!

Priporočamo tudi: 3 zelo pogoste spolne težave (+kako jih rešiti)

Najbolj brano