Top 5 destinacij, ki jih morate obiskati v jeseni (po izboru Instagramerjev)

Pa ne samo zato, ker nam dih vzamejo lepa pokrajina in nepozabna doživetja, temveč tudi zato, ker je fotografiranje teh krajev Instagramerjem najbolj prijazno, saj tukaj nastanejo najbolj všečne fotografije.

Promocijsko sporočilo, 24. 8. 2018
Top 5 destinacij, ki jih morate obiskati v jeseni (po izboru Instagramerjev) - Foto: Shutterstock

NIZOZEMSKA: Amsterdam

Z več kot 400.000 drevesi, ki povezujejo rečne kanale, je Amsterdam eno izmed najlepših mest v Evropi in jeseni je še prav posebej čaroben. Nič se ne more kosati z zgodovinskimi kanali in parki, ki so oblečeni v vibrirajoče barve oranžnih in rdečih dreves. Jesen je v Amsterdamu odličen čas, če hočete ujeti kakšno od pestrih kulturnih dejavnosti (koncert, predstavo, razstavo), poleg tega pa je to tudi čas, ko se tam odvijajo mnogi filmski festivali. Če pa ste bolj športno razpoloženi – je Amsterdam dom enemu najbolj spektakularnih maratonov na svetu, ki poteka v mestu vsak oktober.

RUSIJA: Bajkalsko jezero

Eno izmed najstarejših geografskih značilnosti sveta, ki je nastalo pred 25 do 30 milijonov let, je veličastno jezero Baikal – vrhunec vzhodne Sibirije in magnet za turiste z vsega sveta. Neokrnjena narava Bajkalskega jezera ponuja veliko posebnih krajev, kjer lahko močneje začutite univerzalno energijo. Eden izmed takih je slavni Cape Burkhan, znan tudi pod imenom Shamanka Rock, ki je eno najbolj fotografiranih mest na jezeru Bajkal. Poleg tega si lahko v jesenskem času na Bajkalskem jezero spočijete oči na bajkalskih tjulnjih (nerpa) in osvežite dušo v termalnih vrelcih Khakasy.

 

A post shared by Rough Guides (@roughguides) on

Če se ukvarjate z Instagramom je pomembno tudi, da imate telefon, ki vam omogoča snemanje dobrih fotografij in seveda kakovostno ter hkrati poceni internetno povezavo, ki vas spremlja med potovanji.

Zato izkoristite veliko akcijo Telemacha, ki je s svojo vizijo in storitvami prepričal že več kot 500.000 mobilnih uporabnikov. Ob tej zavidljivi prelomnici so pri Telemachu poskrbeli, da boste občutno prihranili vsi, ki boste do konca avgusta sklenili novo naročniško razmerje za mobilne pakete VEČ ali fiksne pakete trojčkov.

Mobilni paketi VEČ vam omogočajo neomejeno število klicev, neomejeno število smsov in največ 60 GB prenosa podatkov v Sloveniji in EU/EEA gostovanju.

Odlična rešitev za ažurnost objav

Da pa bodo objave na vaših družbenih omrežjih ažurne, si lahko v tujini pomagate s storitvijo UNIFI Travel, ki je vključena v vseh Telemachovih paketih. Omogoča vam namreč brezplačen Wi-Fi na več kot 68 milijonih lokacij v 120 državah. Število naprav, na katerih lahko uporabljate UNIFI Travel je neomejeno, kar pomeni, da pri gostovanju v tujini resnično ne bo dodatnih stroškov z mobilnim prenosom podatkov.«

ŠPANIJA: Sevilla

Sevilla je kulturna, umetniška in finančna prestolnica južne Španije. A v Sevillo nikar ne hodite poleti, ko se temperature dvignejo nad 40 stopinj. Vsa Andaluzija je najlepša jeseni ali spomladi. To je čas, ko lahko raziskujete stari del mesta in znamenitosti kot so palača kraljeve družine Alcazar, seviljska Katedrala, ena največjih katedral na svetu z znamenitim minaretom – ostankom mošeje, ki je nekoč stala na mestu katedrale – imenovanim La Giralda,  ali prizorišče bikoborb Plaza de Toros in Plaza de Espana, ki se ga boste morda spomnili iz sage. In seveda hrana – andaluzijska kulinarika vas bo začarala.

P.S.: Nikar ne zamudite ikoničnega sončnega zahoda na trgu Plaza Nueva.

ŠKOTSKA: Edinburg

Škotski kronski dragulj ima zaradi slikovitega ozadja eno najlepših leg na svetu. Aristokratska prestolnica očara kot pravi briljant s tisoč lesketajočimi se ploskvicami in magičnim čarom. Edinburg je mesto, ki te v trenutku osvoji s svojimi majhnimi škotskimi trgovinami s kilti in prisrčnimi kavarnami. Poleg čudovite arhitekture, dih jemajočega botaničnega parka in enega najbolj zanimivih muzejev navdušujejo tudi domačini, ki so zelo prijazni in ustrežljivi.

Vsak pošten Škot šteje Kraljevo cesto (The Royal Mile) ob vznožju gradu (Edinburgh Castle) za najčudovitejši prostor na svetu.

FRANCIJA: Burgundija

Zahodno od reke Saone na vzhodu Francije ležijo vzpetine in doline Burgundije, od koder prihajajo nekatera najimenitnejša vina na svetu. Burgundski vinogradi, odeti v zlate sončne žarke, jeseni izgledajo resnično spektakularno. V tem letnem času so Burgundske vasice polne dogajanja, saj potekajo trgatve in priprava na Hospices de Beaune, najbolj znamenito dražbo vina na svetu, ki se tukaj odvija novembra. Jesen je tudi čas, ko lahko preizkusite bogato kulinariko Burgundije, kot sta na primer govedina po burgundsko (boeuf bourguignon) in dobra steklenica lokalnega rdečega vina. Da porabite odvečne kalorije pa se odpravite odkrivat renesančne burgundske vasice in gradove.

Najbolj brano