Pripravite si zimsko aromaterapijo s TEMI eteričnimi olji! (seznam + pozitivni učinki)

Vonj eteričnih olj je marsikomu všeč, dokazano pa je tudi zelo koristen.

Aromaterapija

Vdihavanje eteričnih olj sivke ali rožmarina zmanjšuje raven kortizola, hormona stresa, kar za 24 odstotkov. Dajte nekaj kapljic olja v izparilnik ali v posodo z vročo vodo in vdihavajte 5 minut ter se tako poslovite od stresa.

Za manjšo utrujenost in večjo koncentracijo

Vonj rožmarina skupaj z eteričnim oljem cimeta in bora zmanjšuje utrujenost, medtem ko vonj mandarine vpliva na boljšo koncentracijo.

Pomaranča

Eterično olje pomaranče vas poživi, osveži in razvedri, deluje proti depresiji, nespečnosti in stresu. Kožo ščiti pred izsušitvijo, zato je primerno za nego suhe, občutljive in utrujene kože.

Melisa

Umirja, blaži bolečine in uravnava potenje. Pomaga pri nečisti koži, mozoljih in manjših poškodbah ter lajša posledice pikov insektov.

Mandarina

Olje mandarine vrača dobro razpoloženje, razveseljuje, pomaga pregnati jezo in notranji nemir, zmanjšuje občutke strahu in lajša predmenstrualne težave. Sprošča napete mišice, zato je zelo priporočljivo za kopeli in masaže. Primerno je tudi za otroke in nosečnice.

Cimet

Spodbuja občutek topline, domačnosti in krepi samozavest. Pomaga pri gripi, prehladu in črevesnih krčih, zmanjšuje napihnjenost in lajša bolečine ter menstrualne težave.

Ylang-ylang

Omamen vonj olja ylang-ylang stimulira izločanje endorfinov, ki skrbijo za izboljšanje razpoloženja in je zaradi tega nadvse primerno za preganjanje slabe volje.

Nagelj

Nageljnovo olje pomaga proti mentalni izčrpanosti in manjši sposobnosti koncentracije. Če ga damo v dišečo svetilko, nam pričara toplo atmosfero za prijeten zimski večer.

Smreka

Smrekovo olje deluje antiseptično, pospešuje prekrvavitev, krepi in spodbuja dihanje. Idealno je pri kašlju, nahodu, gripi, pri težavah z želodcem in črevesom, stresu, živčnosti … Kot dodatek za kopanje ga lahko uporabjamo skupaj z borovim oljem.

Bor

Eterično olje bora je posebej učinkovito pri okužbah dihalnih poti, prehladu, hripavosti pa tudi pri napetih mišicah, pomaga pa tudi pri mentalni izčrpanosti in zmedenosti. Pomaga pri čiščenju in razkuževanju zraka, najpogosteje ga uporabljamo za inhaliranje in v savnah.

Grenivka

Grenivkino olje sprošča in izboljša razpoloženje, pomaga pa tudi pri herpesu.

Limona

Eterično olje limone deluje antiseptično, niža vročino, razstruplja in pospešuje krvni obtok. Pomaga tudi pri glavobolu, migreni, gripi, angini, napenjanju, revmi, krčnih žilah, pri mentalni izčrpanosti in težavah s koncentracijo. Prežene tudi najhujše vonjave, zato je idealno za osvežitev prostorov.

Vir: Lisa

Preberite še: → TO sta Slovenca, ki sta ljubezen do potovanj spremenila v službo!

Priporočamo tudi: → TA ženska je v kovček za ročno prtljago zložila več kot 100 kosov garderobe. Poglejte, kako ji je USPELO!

Najbolj brano