Zakaj bi morali vzljubiti BARRE vadbo (izkušnja ELLE novinarke)

Tudi mi se v prvih dneh novega leta pogosteje odpravimo v telovadnico, letos pa smo za začetek izbrale BARRE. Že veste, o čem govorimo?

Kaj je barre?

Vadba, ki v osnovi združuje elemente baleta, plesa in pilatesa, z vajami pa se osredotoča na klesanje dolgih mišic in moči. Ampak gre za popolno vadbo, zato s seboj ne pozabite vzeti brisače!

Kaj smo pričakovale?

V resnici nič posebnega. Vadbo, ob kateri bi se sprostile, se malce raztegnile in domov prišle z občutkom, da smo nekaj naredile zase. Pričakovale smo vadbo, primerno za popolne začetnice (nobena med nami ni obiskovala učnih ur baleta, niti gimnastike) in tempo, ki nas ne bi že ob prvem obisku telovadnice odvrnil od vseh nadaljnih poskusov.

Kaj smo v resnici dobile?

Točno to, kar smo iskale! No, malce več ponovitev in precej več 'pekočine' v mišicah. Če se v teh dneh odločite za obisk učnih ur dvakrat tedensko, boste lahko že v dveh mesecih opazile nove mišice, čvrstejšo zadnjico in noge, izboljšalo pa se bo tudi vaše ravnotežje

Ker je vadba pri nas še relativno nov pojav, na učnih urah ni prevelike dneče, kar je za začetnike vedno dobrodošel podatek. Spodaj si sicer lahko ogledate še, kako se je barre vadbe lotila naša youtuberka Anja Suska. 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: → Preverite, kako lahko s preprostimi koraki uredite svojo prebavo!

Priporočamo tudi: → Ingverjevi cookieji (recept Barbare Radojlovič - Barbarella)

Najbolj brano