Najboljši načini, kako po 40. letu obdržati kilograme: Spremenite svoj vsakdanjik ter sprejmite bolj zdrav in uravnotežen življenjski slog

Po 40. letu hujšanje morda ni najbolj enostavno, a ker ima vsaka težava rešitev, obstaja nekaj nasvetov, ki se jim kilogrami ne morejo upreti!

Najboljši načini, kako po 40. letu obdržati kilograme: Spremenite svoj vsakdanjik ter sprejmite bolj zdrav in uravnotežen življenjski slog - Foto: Instagram

Pravijo, da so štirideseta leta najboljše obdobje za žensko. Ste na vrhu svoje kariere, samozavestni in izgledate bolje kot kdaj koli prej. Toda medtem ko vam je prej brezglavo prehranjevanje še uspevalo in se polnočni prigrizki na vaši postavi niso poznali, morate pri prehrani v 40. letih biti pri izbiri hrane bolj odločni, zlasti ker vas v naslednjem desetletju čaka menopavza. S staranjem se začne zmanjševati gostota pustih mišic in kosti v telesu - temu procesu pravimo katabolizem. Zaradi zmanjšane mišične mase pa se upočasni tudi metabolizem. Zato se v 40. letih ne morete več prehranjevati tako kot v 20. in 30. letih.

Strokovnjaki pojasnjujejo, da je glavni cilj v tem desetletju obrniti katabolni proces in ga spremeniti v anabolnega, pri čemer začnete graditi kostno gostoto in mišično maso, namesto da bi jo izgubljali.

Ne spreglejte: 

Napačno prepričanje ljudi je, da morajo stradati ali se odpovedati sladkorju, če želijo biti videti dobro. Vstopili ste v štirideseta - doživeli ste zlomljeno srce, izgubo prijateljev, stres v službi, družinske pritiske, zato bi moralo biti to desetletje namenjeno praznovanju, dobremu počutju v svojem telesu in temu, da se pri hrani ne omejujete, vsaj ne v meri, ki bi vas obremenjevala in spravljala v slabo voljo. Ne bojte se hrane, izbirajte za vas optimalne porcije in uživajte v življenju.

Hujšanje je lahko zapletena naloga, zlasti če nam vsakdanje življenje ni naklonjeno! Pri starejših od 40 let je hujšanje povsem mogoče in se ne razlikuje od hujšanja pri kateri koli drugi starosti. Pri tridesetih, štiridesetih ali petdesetih letih je zgodba povsem enaka, le spremeniti morate svoj vsakdanjik ter sprejeti bolj zdrav in uravnotežen življenjski slog.

Ko ljudje govorijo o hujšanju po 20. letu, menijo, da se metabolizem upočasni in da se kilogrami težko izgubijo. Nedavna študija je te informacije ovrgla in dobra novica za vse je, da pri starosti 20 let porabite prav toliko kalorij kot pri starosti nad 40 let. Toda zakaj ne shujšamo tako, kot si želimo? Vse to je odvisno od genetike in telesne zgradbe, a ker je mogoče shujšati pri vsaki starosti, se nekatere stvari s starostjo še vedno spreminjajo.

Hujšanje: stvari, ki se s starostjo spreminjajo in ovirajo hujšanje

Življenje pri 40 letih ni enako življenju pri 20 letih. Kaj vas ovira pri hujšanju? Pomanjkanje časa! V tej starosti so odgovornosti večje, pogosto pa se pojavlja tudi stres. Če želite doseči želeni cilj, morate urediti svoje življenje in začnite s tem, kaj jeste. Izogibajte se pretiravanju in jejte zdravo hrano, pri čemer pazite, da pripravite uravnotežene jedi. Najpomembneje je, da dajete prednost domači hrani in se izogibate uživanju predelane hrane. Nato v svojem urniku naredite prostor in v svojo rutino vključite še vam ljubo telesno dejavnost. Cilj je, da se ponovno osredotočimo nase in si privoščimo poseben trenutek na samem. Če je kaj, kar pri 40 letih počnemo manj kot pri 20 letih, je to spanje, za učinkovito hujšanje pa ni nič boljšega kot dober vzorec spanja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by goop (@goop)

Fotografije: Instagram/@gisele

Preberite še: Amaya - Maja Keuc je nosila poletne hlače, ki jih boste želeli posnemati

Priporočamo tudi: Emma Thompson čudovita v svetlo rumenem hlačnem kostimu, popolnem za ženske nad 60 let

Najbolj brano