Kurkuma in med kot zdravilo: Preizkusite zlato mešanico, ki ohranja imunost in deluje kot naravni antibiotik

Kurkuma in med sta sestavini, ki ju že stoletja uporabljajo zaradi njunih neštetih koristi za zdravje. Zaradi učinkovitih protivnetnih, antibakterijskih in antioksidativnih lastnosti lahko med in kurkuma pomagata pri zdravljenju različnih kožnih bolezni, želodčnih in črevesnih težav, ravni sladkorja v krvi in še veliko več.

Kurkuma in med kot zdravilo: Preizkusite zlato mešanico, ki ohranja imunost in deluje kot naravni antibiotik - Foto: Profimedia

Indijske začimbe se že od nekdaj uporabljajo kot zdravilo za zdravljenje številnih bolezni. Kurkuma se je uporabljala kot takojšnje zdravilo za zdravljenje opeklin in manjših ureznin. To je bilo preprosto zaradi čudežnih lastnosti kurkume.

Ali je mogoče uvesti zdrav način prehranjevanja in zdrav življenjski slog brez vključevanja kurkume? Skoraj ne.

Ena najbolj razširjenih začimb na svetu - kurkuma se uporablja po vsem svetu v alternativni medicini, poleg številnih blagodejnih učinkov pa ima edinstven okus. Njegova aroma je podobna popru, odlikujeta ga oster okus in zlata barva.

Ne spreglejte:

Kurkuma vsebuje zelo pomembno spojino, imenovano kurkuminoidi. Tako kot polifenol ima tudi kurkuminoid več zdravilnih lastnosti, zaradi katerih je kurkuma tako močna, da se lahko naenkrat bori proti skoraj vsem zdravstvenim težavam! Je tudi zelo močan antioksidant, zato je zelo dobra za kožo, vsebuje pa tudi antiseptične, antibakterijske, protiglivične in protivnetne lastnosti, s katerimi zlahka zdravi rane in alergije!

Kako kurkuma vpliva na naše telo:

  1. Začimba vsebuje aktivno spojino, imenovano kurkumin, ki lahko zmanjša vnetje in pozdravi številne prebavne težave.
  2. Ta močna začimba je polna protiglivičnih in protibakterijskih lastnosti, ki nam lahko pomagajo v boju proti številnim boleznim. Raziskave trdijo, da lahko pomaga celicam preživeti huda vnetja.
  3. Njegove protivnetne lastnosti nam lahko pomagajo pri zdravljenju bolezni, kot je osteoartritis.
  4. Mnogi strokovnjaki trdijo, da nam kurkuma lahko pomaga pri težavah z jetri, dihanjem, avtoimunskih obolenjih in nevroloških težavah.
  5. Vsebuje spojino, imenovano turmeron, ki lahko služi tudi kot naravno zdravilo proti Alzheimerjevi bolezni. Lahko izboljša delovanje možganov in popravi možganske celice.
  6. Nekatere študije pravijo, da lahko zelo močne antioksidativne in protivnetne lastnosti kurkume pomagajo pri zdravljenju mnogih vrst raka, kot so: rak želodca, dojke, pljuč, jeter in debelega črevesa. To je super, ker pusti zdrave celice nedotaknjene in vpliva na maligne celice.
  7. Uporaben je tudi pri ranah, manjših urezninah in poškodbah mišic.

Kurkuma ima večji učinek v kombinaciji z medom

Kurkuma in med se združita v tej zdravilni moči, ki se ponaša s protivnetnimi in antioksidativnimi snovmi! Zaužijte ga na žlico ali pa iz njega pripravite zdravilno mešanico s kurkumo in medom!

Med ima moč, da se bori proti okužbam, ne da bi ustvaril odporne bakterije kot sodobni antibiotiki. Med je tako močan, da bi moral biti prva metoda v boju proti okužbam. Številni znanstveniki trdijo, da je med močnejši od večine običajnih antibiotikov. Med se lahko uporablja tudi za zdravljenje okužb, ureznin in ran, tako da se nanese neposredno nanje. Med lahko za zdravljenje zdravstvenih težav jemljemo tudi peroralno.

Ta kombinacija lahko pomaga v boju proti številnim bakterijam in bo ohranila dobre bakterije v črevesju. Tukaj je opisano, kako pripraviti to močno mešanico:

Sestavine:

  • 1 žlica kurkume v prahu
  • 100 g medu

Priprava in uživanje:

Sestavine zmešajte v steklenem kozarcu. Vsako uro vzemite čajno žličko te mešanice, če ste prehlajeni. Naslednji dan vzemite čajno žličko vsaki dve uri. Naslednji dan vzemite odmerek trikrat na dan. Mešanice ne pogoltnite takoj, pustite, da se počasi topi v ustih. Za boljše rezultate lahko čajno žličko te mešanice daste vsak dan v čaj.

Fotografije: Profimedia

Preberite še:Elegantna preobrazba Jennifer Lopez je trend, ki si ga bomo to pomlad želeli posnemati: To je videz, ki bo navdušil ženske vseh starosti

Priporočamo tudi:Kaj lahko pričakujete v mesecu februarju glede na prvo črko svojega imena?

Najbolj brano