Japonska dieta z bananami je najbolj priljubljena dieta na svetu: V 7 dneh obljublja izgubo tudi do 5 kilogramov

Mnogi od nas zjutraj in kadar koli čez dan radi uživajo banane. Vendar pa so znanstveniki z Japonske opravili vrsto raziskav in ugotovili, da uživanje banan za zajtrk ni le prijetno, ampak pomaga tudi pri odpravljanju odvečne telesne teže. Japonska bananina dieta je trenutno ena najbolj priljubljenih na svetu in za tem stoji dober razlog.

Japonska dieta z bananami je najbolj priljubljena dieta na svetu: V 7 dneh obljublja izgubo tudi do 5 kilogramov - Foto: Profimedia

Zajtrk ni le eden najpomembnejših obrokov dneva, temveč tudi nekaj, česar ne smete izpustiti, če se želite znebiti kilogramov. Vendar pa je težko najti enostaven zajtrk, ki vas bo nasitil, ne da bi zaužili več kalorij, kot si želite.

Če ste zmedeni, ko berete o vseh teh modnih dietah, je tu ena, ki obljublja rezultate z eno preprosto spremembo v vaših obrokih! Ta japonski dietni načrt, ki vam preprosto predlaga, da za zajtrk pojeste surove banane, obljublja učinkovito izgubo telesne teže v zelo kratkem času!Japonska jutranja bananina dieta je delo Sumiko in Hitoshija Watanabeja, ki imata izkušnje s farmacevtsko in medicinsko izobrazbo. Diete so se domislili čisto po naključju, po objavi pa je postala v svetu zelo priljubljena.

Ne spreglejte:

Eden od ustvarjalcev diete Hitoshi Watanbe je s pomočjo te, trenutno najbolj priljubljene diete, v le nekaj mesecih izgubil 18 kilogramov.

Osnovno pravilo te diete je, da za zajtrk zaužijemo banane s kozarcem vode sobne temperature.

Ta dietni načrt, znan tudi kot "dieta Asa Banana", je bil zelo priljubljen na Japonskem, kjer je zaradi uspeha tega dietnega načrta v trgovinah v kratkem zmanjkalo sadja!

Jutranja dieta z bananami je preprost načrt, ki temelji na lastnostih banan, bogatih s hranilnimi snovmi, kar pripomore k hitri izgubi telesne teže. V skladu z dieto lahko oseba za zajtrk uživa samo banane, za kosilo, večerjo in prigrizek pa lahko poje kar koli drugega. Dieta spodbuja ljudi, da ne izgubijo zagona na poti hujšanja. Kot celota dieta tudi nagovarja ljudi, naj upoštevajo nekatere spremembe življenjskega sloga in prakticirajo pozornost. Ljudje ne smejo jesti ničesar po 20. uri in se izogibajo pijačam, razen vode.

Zajtrk

Pri bananini dieti je banana glavni in pogosto edini izdelek, ki ga lahko pojemo za zajtrk. Lahko pojeste eno veliko banano ali več manjših sadežev, vendar se v nobenem primeru ne prenajedajte in ne napolnite želodca. Banane morajo biti nujno sveže - ne smejo biti odmrznjene in nikakor ne kuhane. Ko se končno naveličate zajtrka z istim izdelkom, lahko banano občasno zamenjate z drugim sadjem po lastni izbiri. Če pa to ne pomaga in sadje ne more potešiti vaše lakote, počakajte 15-30 minut po zajtrku in pojejte ovsene kosmiče ali riž. Vendar ne pozabite, da energijska vrednost tega drugega zajtrka ne sme presegati 200 kalorij.

Priporočljive so do štiri banane in do dva kozarca mlačne vode zjutraj, ostali obroki čez dan pa naj bodo zdravi, lahki in redni. Izumitelji diete trdijo, da ni posebnih pravil, kaj in koliko je treba jesti.

Dieta z banano in vodo zahteva, da je edina pijača, ki jo uživate, mlačna voda in priporočljivo je, da jo izvajate do 12 dni. Vaš zadnji obrok naj bo štiri ure pred spanjem, spati morate vsaj osem ur, oditiv posteljo ​​pa najkasneje opolnoči.

Odpovedati se boste morali sladici, odsvetujejo pa se tudi alkoholne pijače, sokovi, kava. Če res čutite potrebo po nečem sladkem, lahko po 15. uri pojeste tablico čokolade ali kakšno sadje.

Ali dieta res deluje?

Znano je, da so banane polne prebavnih encimov, ki napolnijo sistem z gorivom, in da lahko uživanje banan zjutraj ponovno napolni metabolizem, vas do neke mere nasiti in tako prepreči prenajedanje. So tudi dober vir kalija in vlaknin, ki uravnavajo telesno maščobo, se borijo proti toksinom in telo napolnijo z energijo.

Dietni načrt z jutranjimi bananami se vsekakor razlikuje od številnih drugih modnih diet, saj vključuje številna druga prehranska načela, kot so uživanje zadnjega obroka precej pred spanjem, zanašanje na naše telesne ure pri prepoznavanju in potešitvi lakote ter odsvetovanje uživanja dodatnih alkoholnih pijač in pijač s kofeinom.

Opozorilo!

Ne pozabite, da banane vsebujejo tudi veliko sladkorja, kar dolgoročno ne more biti zdravo. V najboljšem primeru gre za modno dieto, ki lahko zagotovi začasne rezultate in spremembo v pasu. Za boljše zdravje je priporočljiva zdrava kombinacija prehrane in vadbe.

Fotografije: Profimedia

Preberite še:Napitek, ki ga pijte vsak večer pred spanjem, da boste bolj zdravi: Blagodejni in poživljajoči eliksir poskrbi, da boste v najboljši formi

Priporočamo tudi:Pozabite na usnjeno jakno: To je jakna, ki se bo spomladi znašla v garderobi vsake ženske

Najbolj brano