Japonke so znane po svojih nasvetih, kako ostati vitke: To je najnovejši trik za hitro hujšanje z japonsko meto, ki kroži po internetu

Japonci, zlasti Japonke, so znane po svojih nasvetih, kako ostati vitke. Obliži za hujšanje z japonsko meto so najnovejši trik za hitro hujšanje, ki kroži po internetu. V oglasih se zdi, da se jim ni mogoče upreti - "Ste že poskušali shujšati? To je sanjska rešitev za vas", trdijo mnogi. Jih boste poskusili?

Japonke so znane po svojih nasvetih, kako ostati vitke: To je najnovejši trik za hitro hujšanje z japonsko meto, ki kroži po internetu - Foto: Profimedia

Če ste pred kratkim v Googlu iskali "kako shujšati", ste verjetno že kdaj naleteli na japonski metin obliž za hujšanje. Po trditvah podjetij, ki tržijo te izdelke, si morate le nalepiti obliž na kožo in kilogrami bodo izpuhteli. Sliši se preprosto, kajne?

Čim starejši postajamo, se pomembnost ohranjanja zdravega življenjskega sloga trikrat poveča. Odločimo se za zdrave izbire z upoštevanjem določenih vrst živil, diet in prehranskih dopolnil. Ko se poskušamo zdravo prehranjati, v svojo dieto radi vključimo drobno zelenje, za katerega pravzaprav na vseh portalih zmoremo prebrati, kako koristna so naše zdravje in kako pomemben steber uravnotežene prehrane predstavljajo. Tu govorimo o zeliščih in začimbah, kot so koriander, peteršilj, timijan, rožmarin in meta. Ko govorimo o meti - ali ne bi bili presenečeni, če bi vedeli, da obstaja tako imenovana japonska meta? Mi smo zagotovo presenečeni!

Japonska meta je močna rastlina, ki je znana iz številnih razlogov, vendar se večinoma sprošča kot eterično olje zaradi mentola, ki izhaja iz cvetočega zelišča. Ni omejena le na eterično olje, temveč je priljubljena tudi kot japonski obliž za hujšanje, ki se uporablja za hujšanje na določenem delu telesa. Zdaj pa se poglobimo in podrobno spoznajmo podrobnosti.

Ne spreglejte:

Medtem ko smo že slišali za konjak, "metodo Sakuma" ali prednosti juhe miso, pa smo manj seznanjeni z japonsko meto, ki povzroča razburjenje in obljublja, da bo pritegnila veliko privržencev. Po mnenju številnih strokovnjakov za prehrano ima sposobnost spodbujanja maščobnih celic. Dietetičarka in nutricionistka zvezdnikov Haylie Pomroy (skozi njo so šle Jennifer Lopez, Reese Witherspoon in Raquel Welch) je ena izmed njih. Za revijo Parade je povedala: "Japonska meta je fitonutrient, ki naj bi povečal pretok krvi. Teorija pravi, da je maščoba slabo prekrvavljena, zato meta poveča pretok krvi v tkivo in pomaga telesu, da lažje pride do telesne maščobe in jo razgradi. Poleg tega ima japonska meta moč, da spodbuja prebavne encime in pospešuje naš metabolizem.

Japonska meta je rastlina, znanstveno znana tudi pod imenom Mentha Arvensis. Za pridobivanje zdravila se olje odstrani iz delov, ki rastejo nad zemljo. Rastlina je trpežna in proti mrazu odporna rastlina, ki obilno raste v visokogorju in preživi na območjih do 1500 metrov nadmorske višine. Ob drgnjenju listov se sprosti močna mentolna aroma, zato jih zlahka zamenjamo s poprovo meto. Ta meta je tudi glavni izvor mentola - arome za živila. Poleg tega je japonska meta znana tudi po svojem olju in obližih za hujšanje. Preberite več podrobnosti.

Mint obliži

Zaradi preproste uporabe so metini obliži tako uspešni. Predstavljajo se kot čudežni izdelek, vse, kar morate storiti, je, da si jih nalepite na kožo, da bi shujšali. "Teoretično bi lahko obliži pomagali pri uravnavanju apetita in hujšanju," trdijo strokovnjaki. Ustvarjalci obliža pravijo, da je učinkovitost metinih obližev v "sposobnosti, da spodbudijo maščobne celice k zmanjšanju telesne maščobe s pomočjo 'čarobnega' mehanizma, ki ne povzroča povešanja kože".

Obliži za hujšanje so majhni samolepilni obliži, ki si jih namestite na kožo. Običajno vsebujejo mešanico sestavin, ki vam lahko pomagajo pri hujšanju, vključno s kofeinom, izvlečkom zelenega čaja in garcinijo cambogia. Te sestavine skupaj spodbujajo vaš metabolizem in vam pomagajo izgorevati več maščob. Ti obliži so priročen način, da dobite vse te sestavine, ne da bi morali vzeti več tablet ali spiti več skodelic čaja.

Ti obliži obljubljajo, da kažejo rezultate na dva načina: pospešujejo presnovo in zmanjšujejo apetit. Drugi obljubljajo koristi, kot so povečanje energije, znižanje krvnega tlaka in izboljšanje zbranosti.

Kljub temu so nekateri zdravniki bolj zadržani glede prednosti teh obližev, na primer doktor Andrea Paul, ki za Parade pravi: "Nisem naletel na nobeno medicinsko raziskavo, ki bi kazala na učinkovitost japonskih metinih obližev za hujšanje, in nobeno od teh podjetij očitno ne objavlja raziskav, zato bi sklepal, da so neučinkoviti." .

Zato je priporočljivo, da se ne osredotočate zgolj na te metine obliže. Po drugi strani pa se zdi, da ni nobenih kontraindikacij za vključitev v uravnoteženje prehrane, povezano s športno rutino.

Povzeto po članku z GRAZIA FR

Fotografije: Profimedia

Preberite še:Poznamo življenje brez diet? Naučimo se jesti in pozabimo na čudežne diete, ki niso trajnostne v daljšem časovnem obdobju ter škodujejo našemu zdravju

Priporočamo tudi:Ulična moda meseca mode napoveduje 3 najbolj modna krila za pomlad in poletje 2023

Najbolj brano