5 nasvetov, ki pomagajo hitro in čim bolj zdravo shujšati: Pijte veliko vode in svojemu telesu privoščite počitek

Za najboljše rezultate hujšanja vam predstavljamo 5 prehranskih nasvetov, ki jih morate sprejeti, da si hitro in na najbolj zdrav način povrnete svojo postavo.

5 nasvetov, ki pomagajo hitro in čim bolj zdravo shujšati: Pijte veliko vode in svojemu telesu privoščite počitek - Foto: Profimedia

Da bi dosegli najboljše rezultate, vam ponujamo 5 prehranskih nasvetov, s katerimi se boste hitro in na najbolj zdrav način vrnili na pravo pot zdravja in dobrega počutja.
Zakorakali smo v začetek novega šolskega leta, zato je čas, da se vrnete k dobrim navadam. Da bi se spopadli z odvečnimi kilogrami, ki so se poleti nabrali ob številnih žarih in aperitivih, je bolje razmisliti o postopnem hujšanju. Da bi dosegli boljše rezultate, vam predstavljamo 5 prehranskih nasvetov, ki jih lahko sprejmete, da se hitro in na najbolj zdrav način vrnete na pravo pot.

Ne spreglejte:

Pijte veliko vode

Redna telesna dejavnost je eden vaših najboljših zaveznikov pri hujšanju. Vendar ne zanemarite prehrane, ki opravi skoraj 70 % dela. Najprej je treba piti veliko vode. Tudi če to vedno znova ponavljamo. Voda bo telesu omogočila hitrejše izločanje toksinov. S pitjem vode se boste počutili siti in tako preprečili kompulzivno prigrizovanje.

Daljše spanje

Zdravstveni delavci pravijo, da je spanje najpomembnejše. Ne le za vaše telo in dobro počutje, temveč tudi za hujšanje. Vsaj 8 ur spanja je ključ do uspešnega dne in zdravega telesa. Če pa želite združiti spanje in hujšanje, si privoščite dodatnih 30 minut spanja in rezultati bodo takoj vidni.

Pred športom spijte skodelico kave

Da, da, prav ste slišali! Morda se zdi povsem neskladno, vendar ima pitje kave pred športno aktivnostjo resnične učinke na izgubo telesne teže. To je znanstveno dokazano. Za najboljše rezultate poskrbite, da kave ne boste preveč sladkali, saj bodo učinki še hitreje vidni.

Pitje čaja za pospešitev prebave

Po težkih ali obilnih obrokih je želodec pogosto hitro preobremenjen. To povzroča napihnjenost in nelagodje v črevesju. Da bi to preprečili, po vsakem obroku vzemite prebavno sredstvo. Nič ni boljšega od čaja ali zeliščnega čaja. Poleg tega, da so zelo koristne za vaše zdravje, bodo pospešile hujšanje.

Izogibanje bogati hrani

Za učinkovito hujšanje morate popustiti pri nekaterih živilih. To so testenine, kruh in riž. Čeprav so ta živila zelo dobra, povzročajo napihnjenost. Čeprav so bogate, ne zagotavljajo zadostne sitosti, zato jih pojemo vedno več in v vedno večjih porcijah. Poleg tega, da napihujejo trebuh, jih lahko pri obrokih zlahka nadomestite z drugimi alternativami.

Ne poslužujte se diet, ki bi od vas zahtevale stradanje, ali kako drugače škodovale vašemu zdravju. Preden se lotite hujšanja in v svojo prehrano uvedete dieto, se posvetujte z zdravnikom, ki vam lahko pomaga pri sestavi uravnoteženega programa prehrane in gibanja. 

Prirejeno po članku z GRAZIA FR

Fotografije: Profimedia

Preberite še: 5 znamenj, ki se jim septembra nasmiha sreča: Kljub retrogradnemu Merkurju jih čakajo ljubezenske in poslovne priložnosti

Priporočamo tudi: To je trend udobnih čevljev, ki jih letošnjo jesen ne boste želeli sezuti

Najbolj brano