5 najboljših nasvetov za srečno zvezo (po mnenju izkušenih terapevtov za pare)


Dandanes vedno več (ne)srečnih parov obiskuje svetovalce za zveze, da bi njihova unija živahno napredovala. Izvolite, nekaj nasvetov strokovnjakov, ki so jih odkrili skozi leta terapij – zastonj!

5 najboljših nasvetov za srečno zvezo (po mnenju izkušenih terapevtov za pare) - Foto: Profimedia

S takimi navadami bo vaša zveza laže ostala srečna in zdrava.

1 Igrajte drugo osebo

Pari razvijejo določene navade (način, na kakršnega se obnašajo drug do drugega), ki jih spet in spet ponavljajo.

Če pretrgate ta vzorec in se obnašate drugače, kot bi se po navadi – pozitivno –, boste v zvezo vvlili novo življenje.

Na primer, če se vedno razjezite na svojega moškega, če ne dokonča katerega od hišnih del, mu to poskusite povedati lepše, z bolj prijateljskim tonom, ko bo delo končal, pa se mu lepo zahvalite.

2 Bodita veliko v stiku

Nedvomno se objameta in poljubita, ko se srečata, in se po ljubljenju še malce stisneta. Toda preprosta dejanja, kot je božanje njegove roke, medtem ko gledata film, držanje za roko, ko hodita po ulici, ali položena roka na nogo med večerjo so tudi načini za povezovanje.

Dotikanje partnerja skozi ves dan sproža hormone dobrega počutja, ki okrepijo vašo naklonjenost in naredijo, da se čutita še bliže drug drugemu.

3 Ne bodita najboljša prijatelja za vedno

Da sta z ljubim prijatelja, deluje odlično v teoriji. Roko na srce–vse si želimo, da bi bil naš ljubi lahko tudi naš najboljši prijatelj in da bi mu lahko povedale popolnoma vse ali pa z njim neskončno dolgo razpredale o najnovejši Chanelovi vijoličasti torbici, ki je res čisti zakon, čeprav ...

Toda ta vrsta povezave lahko ubije vajino seksualno življenje, vročo in malce skrivnostno željo po vajinih vragolijah med rjuhami.

Končate lahko v zvezi, v kateri sta drug na drugega navezana bolj kot sostanovalca ali dobra prijatelja, namesto da bi bil vajin odnos vroč kot žerjavica, če si dovolita pozabiti na moško-žensko napetost, ki vaju je vzburjala na začetku zveze.

4 Redno uživajte seks

Če si želite ostati zbližana s svojim moškim, pojdite iz glave – in namesto tega v posteljo.

Moški se laže povezujejo z ženskami na telesni ravni kot z globokimi pogovori (čeprav upravičeno lahko pričakuješ, da se bo kdaj potrudil za daljše in poglobljene pogovore, včasih pa tudi za krajše čveke).

Da boste okrepila povezavo med vama, se lotite svojega poželenja, in če vzburjenja ne morete priklicati, se vprašajte, ali vas vaš moški še privlači kot na začetku (če je želja po njem splahnela, se najprej vprašajte, zakaj, in razrešita najprej vzrok oddaljitve).

Potem mu zaupajte svoje seksualne sanjarije in skupaj ponovno prebudita vašo strast.

Sama jo lahko zanetite z branjem erotičnih romanov (če vam jih bo bral on, bo vse skupaj še bolj vznemirljivo), igračkanjem s samo seboj in skrbnim negovanjem (novo svilnato mleko za telo na pravkar depiliranem telescu lahko dela čudeže), z nakupovanjem in oblačenjem ultra seksi spodnjega perila.

Tudi šport je odličen afrodiziak.

5 Govorita izmenoma

Da bosta oba dobila priložnost povedati vse, kar imata v mislih, ko pride do nesoglasij, in drugemu dobro razložila, kar mu hočeta povedati, izmenoma igrajta premišljajočega in razumevajočega terapevta, pri čemer eden posluša, medtem ko drugi govori.

Fotografije: Profimedia

Vir: Cosmopolitan.si

Preberite še: Kako se obleči kot milijonarka (pa tudi, če to niste)?

Priporočamo tudi: Jokanje med gledanjem filmov nakazuje na posebno osebnostno lastnost!

Najbolj brano