123 dieta je odlična izbira za vse, ki nimate časa za kuhanje: Že v prvem tednu izgubite do 4 kg, stradanja pa ni

Dieta 123 je hitro postala ena najbolj priljubljenih, saj je namenjena ljudem, ki zaradi službe nimajo veliko časa za pripravo obrokov, zasnovala pa jo je slavna nutricionistka Terri-Ann.

123 dieta je odlična izbira za vse, ki nimate časa za kuhanje: Že v prvem tednu izgubite do 4 kg, stradanja pa ni - Foto: Profimedia

Vsak nutricionist ali fitnes trener vam bo vedno rekel isto – če želite shujšati, boste morali urediti nezdrave življenjske navade in najprej spremeniti prehrano.

Na spletu boste zagotovo našli odlične hitre, zdrave in okusne rešitve, pa tudi različne vrste diet, a kaj, ko vam zaradi narave službe ali pa preprosto zato, ker je za pripravo zdravih obrokov premalo časa, zmanjka prave motivacije.  

V tem primeru je morda dieta 123, ki jo je zasnovala nutricionistka Terry-Ann, prava izbira za vas, že en pogled na njen Instagram profil pa je dovolj, da pokažete, da ta dieta res "deluje".

Ne spreglejte:

Sama Terri-Ann je šla skozi vse možne diete. Vendar pa je imela vsaka nekaj pomankjivosti, ki je niso prepričale, zato je začela izdelovati svoj načrt prehrane, ko ga je delila na omrežjih, pa ugotovila, da ustreza tudi drugim.

Dieta 123 je v prvi vrsti zasnovana tako, da se prilega življenjskemu slogu tistih, ki nimajo preveč časa in si želijo nekaj, kar bo učinkovito, enostavno za izvajanje in kar vsebuje sestavine, ki vam ne bodo že takoj izpraznile denarnice.

Program v osnovi temelji na preprostih, zdravih sestavinah ter stopenjskem omejevanju in ponovnem uvajanju hrane, s čimer ne le izgubite želeno telesno težo, ampak se ne prikrajšate za svoje najljubše jedi in kar je najpomembneje – ne stradate.

Kako deluje program 123?

Namesto naročanja šejkov in ostalih pregrešnih dostav, se Terri-Ann osredotoča na 3 faze, v katerih boste pripravili obroke iz svežih in zdravih sestavin. Kot pravi, tudi če ne želite kuhati, želite pa še naprej naročati hrano, je pomembno vedeti, kaj in kako jesti.

1. faza

Ta faza je znana tudi kot 10-dnevna "oživitev" in je lahko najtežja, če vaša trenutna prehrana ne temelji na zdravi hrani. Če pa v teh desetih dneh preidete na bolj zdrave navade, lahko pričakujete res impresivne rezultate.

Imeli boste seznam prepovedanih in neomejenih živil in morali boste pojesti vsaj 500 gramov pustega mesa - piščanca ali rib na dan. Nekatera živila, za katera bi morda pričakovali, da so prepovedana, na primer sadje, niso, ravno zaradi sladkorja, vendar jih lahko občasno uživate. Večinoma boste jedli veliko zelenjave in beljakovin ter občasno jogurt brez maščobe, da boste čim manj ogljikovih hidratov in sladkorja. Najboljše pa je, da že v prvem tednu izgubite več kot 4 kilograme.

Faza 2

Faza 2 traja en teden in ima podobna načela kot faza 1. Vendar so tukaj že uvedena živila, kot je jagnjetina in izdelki iz polnozrnate moke.

Faza 3

Cilj je, da do tretje stopnje že imate zdrave navade in sami pravilno izbirate hrano. Tudi meso se močno vrača in je v tej fazi zelo pomembno.

Teri-Ann dodaja: "Ko so začetne tri faze končane, lahko sledite načrtu 123 sprememb življenjskega sloga, ki vam omogoča, da se izognete slabim navadam in sčasoma ponovno pridobite odvečne kilograme, ki ste jih izgubili."

Čeprav se izguba teže razlikuje od osebe do osebe, več kot polovica ljudi, ki sledi načrtu, izgubi med 7 in 13 funtov v samo osmih tednih, tako da lahko pričakujete, da boste videli in ohranili pomembne rezultate.

Primeri menijev:

Terri-Ann je izpostavila en primer jedilnika, ki pa ga lahko spreminjate in spreminjate glede na to, koliko časa imate, kako vešči ste v kuhinji in podobno, na njenem Instagramu pa boste našli ogromno receptov. profil.

Faza 1

Zajtrk: 2 kosa slanine in jajca ter 1 paradižnik
Kosilo: Tortilja z 250 g piščančjih prsi z zelenjavo
Večerja: Velik kos svinjine na žaru s paradižnikovo omako
Prigrizki: Jogurt brez maščobe in žele brez sladkorja

Faza 2

Zajtrk: 2 rezini slanine in jajca
Kosilo: Solata s kozicami ali lososom ali kakšnim drugim morskim sadežem
Večerja: Pečene jagnječje krače z zelenjavo in jorkširskim pudingom
Prigrizki: 4 jagode in rezina pustega mesa

Faza 3

Zajtrk: jogurt brez maščobe
Kosilo: Polnjen piščanec s prilogo
Večerja: 250 g ramsteka z gobami in čebulnimi obročki
Prigrizki: 25 g kuhane šunke ali nekaj ocvrtih čebulnih obročkov

Ne poslužujte se diet, ki bi od vas zahtevale stradanje, ali kako drugače škodovale vašemu zdravju. Preden se lotite hujšanja in v svojo prehrano uvedete dieto, se posvetujte z zdravnikom, ki vam lahko pomaga pri sestavi uravnoteženega programa prehrane in gibanja. 

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Te japonke bomo nosili tudi, ko bo poletja že konec

Priporočamo tudi: Angelina Jolie do popolnosti kombinirala kratek top za ženske nad 40 let

Najbolj brano