4 restavracije, ki jih morate obiskati vsaj enkrat v življenju

Mi smo jih že. 

Lifestyle, 26. 7. 2019
4 restavracije, ki jih morate obiskati vsaj enkrat v življenju - Foto: Promocijsko gradivo, Profimedia

Včasih je Velika Britanija ni veljala za kulinarično destinacijo, a to se je v zadnjih letih izredno spremenilo. London kar kipi od ponudbe sodobnih restavracij, ki bodo navdušile tudi najbolj stroge kritike. Obiskali smo štiri, o katerih boste premišljevali še dolgo. 

Brunch v 34 Mayfair 

Restavracija 34 Mayfair ponuja enega izmed najbolj inovativnih brunch menijev v živahnem okrožju Mayfair, srediču kulinaričnega Londona. 

Le kdo ne mara bruncha? Ljubitelji Instagram lokacij, boste navdušeni že ob pogledu na vhod restavracije. Stopnice vodijo do vrat, obkroženih s cvetlicami vseh barv in oblik. Počutili se boste, kot da boste ravnokar stopili v čarobne vrtove. Notranjost je opremljena elegantno in moderno. Na rjavih usnjenih stolih in klopeh so lično položene blazine s cvetličnim motivom, skorajda identičnim tistim na vhodu. Mize so pogrnjene z belimi prti, za bolj intimno vzdušje pa poskrbi majhna svetilka. Tudi ob pogledu skozi okno boste ugledali barvite rože. 

Burunch meni ponuja klasične jedi, kot so jajca royale in umešana jajca s prilogo dimljenega lososa, našli pa boste tudi manj tipične, na primer sashimi. Manjkajo ne niti osvežilni koktejli s svežimi sestavinami, postreženi v raznolikih kozarcih in posodicah. Ljubitelji bolj preprostih pijač pa si lahko privoščite tudi kozarec prosecca (ali dva, tri, štiri ... no saj veste, kako gre). 

Elle Priporoča: Jed, ki je preprosto ne smete zamuditi so ameriške palačinke z borovničevim prelivom. Ravno prav zapečene in rahle palačinke se bodo v vaših ustih kar stopile. Okusen preliv, narejen iz svežih borovnic, bo še boljši, če mu boste dodali nekaj kapljic javorjevega sirupa. 

Burnch meni je na voljo vsako soboto in nedeljo od 11.30 do 17.00 ure. 

Za več informacij obiščite www.34-mayfair.co.uk

Kosilo v Sexy Fish

Sexy Fish prav tako leži v elitnem predelu Mayfair. Zunanjost restavracije vas verjetno ne bo posebno pritegnila, ob vstopu pa vas bo pričakalo presenečenje. Šumenje vode bo vaš pogled takoj usmerilo k elegantnemu baru, za katerim se spuščajo enakomerni curki vode. Ljubitelji koktajlov se boste počutili kot v nebesih. Restavracija ponuja pestro izbiro klasičnih in inovativnih pijač, ki se jim boste le stežka uprli.

Prepustite se nasvetom izkušenih natakarjev, tisti, s precizno izdelanim okusom, pa boste izredno hvaležni natančno izdelanemu meniju, ki pijače uvršča glede na priložnost - od zmenka, do poslovnega kosila. To pa še ni vse, če vas bodo okusi popolnoma osvojili, lahko kotalje poustvarite tudi doma, Sexy Fish vam poleg menija namreč zaupa tudi recept. 

Priporočamo, da se v Sexy Fish napotite ob času kosila, za meni Kuikku boste odšteli 36 funtov. Od 12.00 do 17.00 ure boste lahko izbirali s krajšega, a nič manj mamljivega seznama jedi mešanice azijskih kuhinj s pridihom Mediterana. Meni ponuja štiri jedi na osebo in dnevno sladico. Porcije so zmerne, ne pričakujte pa, da boste od mize odšli lačni. 

Elle priporoča: če boste izbrali le štiri jedi z menija vam priporočamo burato s hruško, lososv teriyaki, tunin maki in školjke sv. Austell. Jedi bodo v vas prebudile brbončice, ki jih do sedaj sploh še niste poznali. nenavadna mešanica azijske in mediteranske kuhinje bo poskrbela za enkratno doživetje.

Meni za kosilo je na voljo od 12.00 do 17.00.

Za več informacij obišlčite www.sexyfish.com

Popoldanski čaj v hotelu Rosewood

Obisk Londona ne more biti popoln brez popoldanskega čaja. Tipičen angleški obrok v hotelu s petimi zvezdicami Rosewood bo nepozaben. Mogočni hotel je z ulice sicer mogoče spregledati, ko pa se sprehodimo po njegovih hodnikih v hipu začutimo njegovo eleganco prepojeno s tradicijo. 

Pozabite na klasično postrežbo na večnadstropnih krožnikih, tuakj gre za nekoliko bolj trendpovski pristop. Sploh nas ne čudi, da so prejeli nagrado za najboljši sodobni popoldanskega čaja v Veliki Britaniji. 

Popoldanski čas strežejo v udobni restavraciji Mirror Room. Slaščičar Mark Perkins je navdih za prefinjene slaščice tokrat našel pri slikarju Vincentu Van Goghu. Njegove najbolj znane umetnine je prenesel na tortice in kolačke, ki bodo razvajale vaše brbončice.

Obrok se začne s preprostimi sendviči in nadaljuje z dvema hodoma slaščic. Izbirate lahko med raznovrstnimi, skrbno izbranimi čaji z vseh koncev sveta. Tistim, ki na tem področju niste tako domači, bodo prijazni natakarji z veseljem svetovali. Poleg čaja si lahko privoščite tudi kozarec roseja. 

Najbolj nas je navdušil zadnji hod treh sladic, ki so bile narejene po najbolj znanih umetninah Van Gogha. Perkins je pri izdelavi eksperimentiral z različnim sestavinami in uspelo mu je ustvariti miniaturne umetnine, ki poosebljajo duh originalov. 

Elle priporoča: če se ne bojite novih okusov, vam priporočamo, da se prepustite izbiri strokovnjakov in izberete že v naprej izbran meni čajev. Ob vsakem hodu boste tako preizkusili tudi nov okus čaja.

Popoldanski čaj s tematiko Van Gogha bo na voljo do spetembra.

Za več informacij obiščite www.rosewoodhotels.com

Večerja v Santo Mare 

Ljubitelji italijanske kuhinje in morskih dobrot, boste nad to elegantno restavracijo zagotovo navdušeni. Santo Mare se je odprla pred le nekaj meseci, a si je že takoj pridobila ugled ene izmed najboljših restavracij z morsko hrano v Londonu. 

Eleganten, hkrati nekoliko igriv dekor, bo poskrbel, da se boste počutili kar se da udobno. Izza mize se pogled odpira proti velikanski polici, s katere lahko izberete sveže morske dobrote iz Italije. 

Začnite s hladno predjedjo carpacciom brancina ali rumenoplavutega tuna in kozarcem hišnega koktajla. Izjemno posvečenost svežini boste opazili že takoj, ko bo natakar v olivno olje pred vami narezal svežo utrgano baziliko. V mešanico pomočite okusen kruh doma spečen kruh ali fokačo. K hrani se bo odlično podal tudi kozarec vrhunskega prosecca. 

Za toplo predjed priporočamo brancinove kroglice v paradižnikovi omaki in mešanico cikorije in lignjev. Na voljo je tudi pestra izbira testenin in rižot, za glavno jed pa se lahko odločate med jastogom, ploščo brancina za dve osebi, zrezkom tune ali dobrotami po naročilu. Pazite le, da vam nekaj prostora v želodcu ostane še za sladico.

Elle priporoča: med sladicami je zmagovalec zagotovo tiramisu za dva. Klasična italijanska se tukaj precej razlikuje od tistih, ki ste jih jedli do sedaj. Pripravijo jo namreč kar pred vašimi očmi. Rahla krama in s kavo prepojenimi piškoti so še boljši posuti s koščki čokolade. 

Restavracija je za večerjo odprta vsak dan od 18.00 do 23.00.

Za več informacij obiščite www.santomare.com

Fotografije: pormocijski material  

Pripravila: Ana Abram

Najbolj brano