Spoznajte AYATANO - novo kulinarično zgodbo z Lesc

V osrčju idilične gorenjske vasice Lesce so se včeraj odprla vrata nove kulinarične zgodbe, ki nosi ime AYATANA.

Lifestyle, 8. 12. 2016
Spoznajte AYATANO - novo kulinarično zgodbo z Lesc - Foto: Profimedia, Promocijsko gradivo

AYATANA je center dobrega počutja, ki svojo zgodbo piše na področju predajanja znanja o rastlinski in presni kulinariki. Bogate izkušnje, v katerih se na inovativen način prepletata slovenska tradicija in mednarodni značaj, bodo zdaj na voljo v obliki raznolikih delavnic tudi vsem iskalcem zanimivih kombinacij sezonskih okusov in tehnik priprav iz zakladnice znanja rastlinske ter presne kulinarike.

AYATANA je svoj dom našla v eni najstarejših hiš v zavetju idilične vasi Lesce na Gorenjskem

V obnovljenem družinskem skednju iz leta 1614 se prav v teh dneh začenja pisati nova zgodba, ki v svojem DNK nosi ljubezen do rastlinske in presne kulinarike. Ime AYATANA, ki izhaja iz starodavnega jezika sanskrt, nosi več pomenov: svetišče, prostor za počitek in skedenj.

AYATANA je dom dobrega počutja in kreativnih okusov, ki jih bo ustanoviteljica Aleksandra Grilc Tomažin obiskovalcem predajala v obliki različnih delavnic: »Izredno vesela sem, da danes začenjam svoje novo potovanje, ki sem si ga v mislih zarisala že pred leti. Z rastlinsko in presno kulinariko sem se srečala v času odraščanja, ko so me ponavljajoče zdravstvene težave pripeljale do samoraziskovanja in odkrivanja meni najbolj primerne prehrane. Skozi leta sem odkrivala lepoto in raznolikost rastlinske in presne hrane, svoje znanje pa sem v letošnjem letu še dodatno podprla z uspešno zaključenim tečajem na eni najbolj priznanih ameriških veganskih šol Matthew Kenney Culinary Academy. Nestrpno že pričakujem prve obiskovalce delavnic AYATANA, s katerimi bomo spoznavali rastlinsko in presno kulinariko ter se poigravali z recepti iz naše zakladnice znanja«.

AYATANA v svojih receptih prepleta sezonske sestavine, ki jih v kar največji meri pridobivajo iz lastnega vrta ali okoliških kmetij, z inovativno pripravo in bogatimi okusi pa krožniki poskrbijo za razvajanje brbončic veganov, presnojedcev, pa tudi mesojedcev.

Več na ayatana.eu.

Preberite še: Tako izboljšate sir na toplem sendviču in Organic Garden v Ljubljani odprl prvo poslovalnico

Priporočamo tudi: Horoskop: Praznična večerja po merilih zodikalnih znamenj!

Najbolj brano