Smuti, žametni napoj zdravja

Smuti ali izvorno smoothie je koncentrat zdravja v obliki napitka iz sadja in zelenjave, ki je preplavil predvsem urbana središča.

Smuti, žametni napoj zdravja - Foto: Shutterstock.com

Gre za najpreprostejšo obliko uživanja presnih darov narave in odlično rešitev, kar zadeva vnos zdravih snovi v telo, še zlasti v mestih, kjer je manj možnosti za zdravo prehrano in življenje. S smutijem poskrbimo za zdravje in iz telesa pometemo odpadne snovi, ki smo jih skozi leta nabirali z nezdravimi navadami, onesnaženim okoljem in prehitrim načinom življenja.

Razstrupljevalni teden z zelenimi smutiji

Ste vedeli, da človeško telo proizvede 33 do 45 kilogramov odpadkov samo z odmrlimi celicami? To ne velja le za kožo, ki je sicer naš največji organ in katere odmrle celice redno luščimo s pilingi, temveč predvsem za naše notranje organe. Pomlad je čas čistilnih akcij, in zato tudi najbolj primerno obdobje za razstrupljanje telesa. Ker imamo pozimi manj mož­nosti za uživanje svežega sadja in zelenjave kot v preostalih letnih časih, je zdaj čas za napad telesa z vitamini, minerali in vlakninami, ki bodo pomagali odplaviti odpadni material, ki se nabira na stenah našega črevesja. Najboljši način čiščenja telesa je razstrupljanje z zelenimi smutiji. Ste se pripravljeni za teden dni odpovedati picam, zrezkom, kruhu, mlečnim izdelkom in čokoladi ter se prehranjevati le z zdravju najprijaznejšimi napitki? Telo bo ves teden dobivalo le živo hrano, se polnilo z energijo in se popolnoma prebudilo. Razstrupljanje z zelenimi smutiji je primerno za vse, ki bi radi okrepili imunski sistem in tako preprečili sezonska obolenja, izgubili nekaj odvečnih kilogramov, spremenili način prehranjevanja in se odločili za splošno boljše počutje.

Stranski učinki ali telo se zdravi

Ko se lotimo razstrupljanja, je mogoče, da se bo telo odzvalo s kakšnim neprijetnim stranskim učinkom. To je dober znak, da strupi zapuščajo telo. Lahko pride do glavobolov, slabšega počutja ali rahle vrtoglavice. Neprijetnosti so le prehodnega značaja in vsak novi dan razstrupljanja se boste počutili bolje. Pravzaprav se boste začeli počutiti tako, kot bi se morali počutiti vsak dan. Med razstrupljanjem je priporočljivo jemanje alge chlorella in bazične soli. Za kar najboljši učinek pa se je dobro opogumiti in izvajati dnevni klistir in hidrokolon terapijo oziroma očiščevalno terapijo črevesja. Lahko se potolažite z dejstvom, da to počnejo vse vaše najljubše hollywoodske zvezdnice. Poleg naštetega je dobro vsak dan nameniti vsaj eno uro sprostitvi, hitri hoji ali sproščenemu teku v naravi in si privoščiti najmanj sedem ur spanja.

Pripravila Živa M. Brecelj,
fotografija Shutterstock.com

Najbolj brano