Najljubša poletna pijača kot zamrznjena osvežitev: Pripravite gin tonic sladoled iz samo 5 sestavin

Gin tonic je priljubljena poletna pijača, odslej pa ga lahko jeste tudi v obliki sladoleda. Je še kaj boljšega od osvežilnega sladoleda na vroč poletni dan?

Najljubša poletna pijača kot zamrznjena osvežitev: Pripravite gin tonic sladoled iz samo 5 sestavin - Foto: Instagram

Na policah supermarketov je trenutno naval različnih džinov in številnih tonikov. Vendar pa poletni čas ne zahteva le alkohola - to je letni čas, ko se vsakdo rad odpravi na sladoled. In če ste med tistimi, ki obožujejo oboje, imamo za vas popoln trik. Sladoled z džinom in tonikom. Zato smo menili, da je pravi čas, da izberete svojega najljubšega in ga spremenite v sladoled. 

Popolnoma mogoče je, da v življenju še nikoli niste sami pripravili sladoleda, morda se vam sama priprava zdi precej otežena, če ravno vaše gospodinjstvo ni opremljeno z luksuznim aparatom za pripravo sladoleda. Ta hiter in enostaven recept ne bi mogel biti preprostejši: Samo 5 sestavin, hitro stepanje, nato nekaj ur zamrzovanja in sladoled je pripravljen za uživanje.

Ne spreglejte: 

Potrebujete samo 5 sestavin za svojo najljubšo poletno pijačo na palčki.

Sestavine:
  • 50 gramov sladkorja
  • Kolobarji narezanih kumar
  • Metini listi
  • 75 ml gina
  • 250 ml tonika

Priprava:

V posodi zmešajte gin, tonik in sladkor, dokler se sladkor ne raztopi. V modelčke za sladoled položimo kolobar kumare in nekaj lističev mete, nato pa vanje vlijemo gin tonik. Postavite v zamrzovalnik za vsaj 4 ure ali čez noč. In potem samo še uživate!

Fotografije: Profimedia

Preberite še: Predstavljamo vam recept za vitaminski smuti, ki vas bo oskrbel z antioksidanti in zagotovil učinkovito hujšanje

Priporočamo tudi: Kako preprečiti, da se ličila pri visokih temperaturah ne obrazu ne stopijo in razmažejo: Na TikToku smo našli priljubljen 100 let star trik

Najbolj brano