Naj živi čaj!

Če ob pitju čaja pomislite na dolgočasne Angleže, pozabite nanje – novi čaji so prava pop infuzija za dame.

Naj živi čaj!

Več kot vitamini:

Matcha latte

Razstrupljevalna in okusna čajna variacija kapučina. Je kot strel antioksidantov, zavitih v mlečni plašč.

Kako?

1. Odmerite zvrhano čajno žličko matcha prahu v tradicionalno japonsko keramično skledo za čaj ali primeren vrč. Dodajajte žlice vode, dokler ne boste temeljito navlažili prahu in se bo lahko premešal.

2. Mešanico zmešajte z metlico za stepanje, baterijskim stepalnikom za penjenje ali ročnim mešalnikom. Prepričajte se, da ste razbili vse morebitne grudice prahu, da dobite gladko zmes.

3. Na štedilniku počasi segrejte mleko, pazite, da mešate z metlico, dokler ne začne vreti. Močno stepajte, da mleko postane polno in dobite penico.

4. Po želji osladite z nekaj medu.

5. Mleko prelijte v mešanico prahu in vode ter dobro premešajte do gladkega.

Ko dodajate mleko, bodite previdni, da ga ne bo preveč, saj bi lahko izgubili okus čaja. Popolno pripravljena pijača bi morala biti kremne barve, v odtenku žada.

Čaj Matcha BIO prav z Japonske najdete v specializirani trgovini s čaji Tea Time na Beethovnovi ulici 12 v Ljubljani. (teatime.si)

Najbolj eleganten:

Peneči čaj

Za koga?

Za vse, ki želijo zdrav nadomestek gaziranih sadnih pijač, polnih konzervansov. Ledeni čaj z mehurčki obljublja, da bo to nova pijača te pomladi in poletja.

Kako?

Izbirate lahko v široki paleti sadnih organskih čajev, kot so malina, limeta in jagode goji (skodelica-caja.com). Po navodilih pripravite pol litra čaja in ga nekaj ur hladite v hladilniku. Ohlajenemu prilijte pol litra hladne mineralne vode (na primer Jamnica ali Radenska), ki bo poskrbela za čarobne mehurčke.

Osvežitev in pol:

Zeliščni čaji

Nova generacija zeliščnih čajev se pripravlja iz sveže nabranih zelišč z vrta. Razmišljajte o poprovi meti, limoninem timijanu in tajski baziliki.

Kako?

Že vrabci na vejah čivkajo, da je vrtičkanje nadvse trendno opravilo. Če nimate vrta, lahko zelišča posadite v lične keramične posodice. Veliko vrst zeliščnih čajev, med njimi tudi vsestransko zdravilni ginkov list, boste našli v trgovini Tea Time v središču Ljubljane. (teatime.si)

Pripravila: Katja Vidrajz

Najbolj brano