Recept: Slastne puhaste palačinke s svežim sadjem ali čokoladnim prelivom

4. 2. 2017

Slastne, puhaste palačinke, postrežene s svilnatim čokoladnim prelivom po receptu blogerjev jernejkitchen.com so božanska izbira za zajtrk.

Palačinke

Jutranji mir je v zadnjem času vse premalo cenjen. Mislimo na tistega, čisto pravega, ko vsi še spijo in se zunaj šele dela dan ...

To je edini čas v dnevu, ko si lahko vzamemo 100 % časa zase, v tišini, brez nenadnega stresa in nepričakovnih dogodkov. Fantastično je, če si znamo takšen dan pričakrati včekrat v mesecu, če si znamo vzeti čas zase in uživati. V ta namen sta Jernej in Maja, snovalca blogerskih vsebin jernejkitchen.com ustvarjene te slastne, puhaste palačinke, ki jih postrežemo s svilnatim čokoladnim prelivom.

Palačinke

Sestavine:

30 g kokosovega masla
5 g pecilnega praška
20 g sladkorja
160 g bele, polnozrnate ali pirine moke
160 g mleka
1 jajce
polovica vaniljeve paličice
40 g kokosovega olja (za peko)

Priprava:

Kokosovo maslo stopimo v manjši kozici toliko, da postane tekoče. Postavimo na stran in rahlo ohladimo. V večji posodi premešamo pecilni prašek, ščepec soli, sladkor in moko.

V manjši posodi zmešamo mleko in jajce. Tekočo zmes dodamo k moki, medtem pa nenehno mešamo, tako, da dobimo gladko, vendar ne čisto tekoče testo.

Na srednje močnem ognju segrejemo ponev za palačinke, dodamo čajno žličko kokosovega olja in v ponev vlijemo nekaj testa za palačinke. Palačinke pečemo kakšno minuto, ko pa se pojavijo mehurčki in se spodaj lepo zlato obarvajo, jih obrnemo in popečemo še na drugi strani.

V več francoskih mestih uvedli policijsko uro za mlade

Palačinke serviramo s poljubnim svežim sadjem in žličko crème fraîche oziroma z žličko kisle smetane ali pa kar s čvrstim jogurtom. Lahko pa naredimo tudi čokoladen preliv. Uporabite lahko tudi kakšen drug dodatek/omako po lastnih željah.

Vir: jernejkitchen.com

Maji in Jerneju lahko sledite na blogu jernejkitchen.com ali na njunem Instagram profilu TUKAJ.

Preberite še članek iz Elle arhiva: Za Majo Galuf in Jerneja Zvera je kuhanje zabava

Priporočamo tudi: Kako zjutraj prebuditi svoje telo in ga pripraviti na nov dan?