Razmišljate o avtu na elektriko? Zdaj je čas, kajti Volkswagen s polno paro razvija nove avtomobile...

Volkswagen na področju mobilnosti prihodnosti s polno paro razvija nove avtomobile. Sami celo pravijo, da pripravljajo novo, tretjo revolucijo mobilnosti.

Promocijsko sporočilo, 26. 6. 2019
Razmišljate o avtu na elektriko? Zdaj je čas, kajti Volkswagen s polno paro razvija nove avtomobile...

Najprej je bil prvi ljudski avto – kultni Hrošč, nato vsem dobro znani Golf, ki so ga izdelovali tudi v tovarni avtomobilov v Sarajevu (TAS). Zdaj pa lahko naročite povsem električni ID.3, ki vas bo z enim polnjenjem zapeljal do 550 kilometrov daleč, ponaša pa se s kar 8 - letnim jamstvom baterije, oziroma do 160.000 prevoženih kilometrov.

A novi električni avto je le ena od novosti, ki jo pripravljajo pri Volkswagnu oziroma pri slovenskem zastopniku Porsche Slovenija. Po besedah direktorja Danila Ferjančiča, bo Volkswagen v prihodnjih letih na tem področju v razvoj e-mobilnosti v vseh znamkah namenil kar 30 milijard evrov, rezultat tega pa bo med drugim kar 70 novih modelov.

Nova ponudba Volkswagnovih domačih polnilnih postaj bo omogočila hitro polnjenje tudi doma ali na delovnem mestu, a le če se boste odločili za nakup električnega avta in pristopili k sklenitvi celostnega paketa storitve. V praksi bo izgledalo tako, da vas bo ob obisku prodajnega salona prodajalec najprej vprašal, kaj si želite in nato skupaj z vami poiskal najboljšo rešitev glede mobilnosti za vas. Torej, tudi z možnostjo za domačo hitro polnilno postajo in celo z domačo sončno elektrarno na strehi vaše hiše. Pri Porsche Slovenija so ta paket poimenovali morda nekoliko vesoljsko, in sicer z imenom Moon.

Zavedajo se namreč, da bodo v prihodnje električni avtomobili bolj vzdržljivi kot bencinski, hkrati pa bo njihovo servisiranje cenovno precej bolj ugodno in enostavno. A to ne delajo brez izkušenj. Slovenija je namreč komaj četrta država, v kateri je Volkswagen lani (takrat še v pilotni obliki) zagnal projekt, znotraj katerega bo ponujal širok nabor izdelkov povezanih z e-mobilnostjo. Na primer, najbolj osnovni paket, ki vsebuje le polnilno postajo vas bo stal 800 evrov, a vse skupaj lahko nadgradite, saj so na voljo dodatne storitve: od pametnega polnjenja, hranilnikov električne energije, sončnih elektrarn in storitve na področju svetovanja, inštalacij, vzdrževanja ter svetovanja. Pri Volkswagnu ob tem poudarjajo, da gre za storitve, ki bodo na voljo tudi lastnikom električnih vozil drugih znamk, in ne le električnih avtomobilov znamke Volkswagen, Audi, Škoda in Seat.

Za novi model Volkswagen ID.3 je pri nas povpraševanje močno preseglo ponudbo, saj je na voljo omejeno število avtomobilov v Evropi, a v vsakem primeru naj bi jih prodali več kot 100. V prihodnjih letih naj bi ta številka nato hitro naraščala tudi zaradi povečane proizvodnje in širokega izbora modelov, tako že do leta 2025 načrtujejo, da bo letno število že 8.000 registracij novih električnih avtomobilov pri nas.

Najbolj brano