Podajte se po eni najlepših vinskih cest Slovenije

Spoznajte štajerske vinarje in ujemite magičen trenutek znamenitega srca med vinogradi, ki velja za enega najlepših razgledov v Sloveniji. To jesen se podajte med štajerske vinograde, okusite tamkajšnje vrhunsko vino ter brbončicam predstavite nekaj novega. 

Promocijsko sporočilo, 11. 11. 2021
Podajte se po eni najlepših vinskih cest Slovenije - Foto: Avtor: Rok Breznik, Avtor: Vid Ponikvar

Vse to lahko doživite na butičnem petzvezdičnem doživetju, med vinogradi in srčnimi ljudmi.

Vsak se rad kdaj odklopi in zamenja okolje, a ker sedaj le stežka odpotujemo daleč stran, je potrebno izjemna doživetja iskati nekoliko bližje. Slovenci smo zmeraj spoštovali kvalitetno vino. Zato ni nič nenavadnega, da se lahko v Mariboru in okolici podate na petzvezdično doživetje: Po poti najlepših vinskih zgodb do najstarejše trte na svetu. Pot promovira vinsko kulturo z vrhunskim sommelierjem in vam ponudi spajanje štajerskih vinskih sort z izbrano lokalno kulinariko.

Znamenita cesta, ki se srčno vije med vinogradi

Ste že slišali za cesto v obliki srca, ki se vije med vinogradi v Svečini? Tik ob meji z Avstrijo se nahaja ljubka cesta, ki se vije med vinogradi in ustvarja romantično vzdušje, zaradi katerega je Svečina poseben kraj, kjer lahko izpoveste ljubezen ali pa ga le izkoristite za romantičen pobeg. O nastanku ceste obstaja več zgodb, ena izmed njih pravi, da so "kmetje pri gradnji ceste malce preveč pogledali v kozarce, zato je cesta speljana krivo in je na koncu dobila podobo srca". Na bližnji kmetiji pa pravijo, da so ovinke speljali iz praktičnih razlogov - da klanec ne bi bil prestrm. Kakršnakoli je že resnica - rezultat je srčno lep.

Točka je postala priljubljena fotografska postojanka in je del tega petzvezdičnega doživetja, ki pa se prične pred najstarejšo trto na svetu.

Kako poteka doživetje?

Pred Hišo Stare trte se boste najprej sestali s sommelierjem in se odpravili proti Svečini. Svečina je kraj, kjer domujejo vinogradniki in kjer se na vsakem koraku prideluje vrhunsko vino, ki ga okusite skupaj z lokalnimi vinarji. Ob tem vas cel čas spremljajo izjemni razgledi na vinograde, okoliške griče in hribe ter sedaj odpadlo listje vseh barv. Fotografiranje s pogledom na srce med vinogradi vam bo popestrila še dobrodošlica s penino.

Krasna pokrajina spremlja petzvezdično doživetje vse nazaj do Maribora, kjer se pot ustavi pred Vinagovo vinsko kletjo pod središčem mesta. Gre za eno največjih in najstarejših klasičnih vinskih kleti v Evropi, ki vsakomur vzame dih s svojimi številnimi vinskimi sodi, nekaterimi zazidanimi v steno in neskončnimi hodniki, ki se končajo nekje v temi. Edinstveno doživetje vam ponuja plezanje v betonske sode, spoznavanje starodavnih vinskih zgodb in pokušino vrhunskih letnikov vin.

Od stare vinske kleti do najstarejše trte na svetu

Doživetje se krožno zaključi v Hiši stare trte. Maribor je dom najstarejše trte na svetu, iz katere pridelajo kakovostno vino, ki se uporablja kot protokolarno darilo Republike Slovenije. Pred Hišo Stare trte se vije starosta med trtami, znotraj nje pa se skriva zakladnica izbranih vin Podravja. Na doživetju lahko degustirate vina, za katera morda še niste slišali in si za spomin izdelate plutovinast zamašek. Da pa ne bsote o tradiciji in zgodovini samo govorili, je v Hiši Stare trte na voljo še virtualno doživetje zgodbe najstarejše trte sveta. Nepozabno!

Doživetje ima znak Slovenia Unique Experience, ki ga podeljuje Slovenska turistična organizacija. Gostje se lahko zanesejo, da bodo zgodbo doživeli zelo osebno, na izjemnem prizorišču in v stiku z domačini.

Pridružite se butičnemu doživetju po eni najlepših vinskih cest Slovenije.

Najbolj brano