Po službi: Špela Leskovic

Arhitektka in nežnejša polovica uspešnega tandema AKSL arhitekti nam je zaupala ...

Po službi: Špela Leskovic

Muzeji

Muzeji so prave interaktivne zakladnice informacij, še zlasti v tujini se zgodi, da ure tam minejo kot minute. Pri nas največkrat obiščem Arhitekturni muzej in Slovenski etnografski muzej.

Kraji

Letos sem si izpolnila že kar nekaj želja in obiskala Milano, Köbenhavn, Berlin, Beograd, Istanbul, Dunaj in London. Na potovanja me ne vleče na zapuščene peščene plaže, raje pohajkujem po mestih, polnih ljudi. Kam naprej? Konec meseca v Zürich, januarja k prijateljici v Amsterdam, april bom preživela na Dunaju ... in nekoč, nekoč bom šla v New York!

Za dušo

Kultni oblikovalski kosi so vedno in povsod moja šibka točka. Nazadnje sem si iz Köbenhavna prinesla leseno opico oblikovalca Kaya Bojesena, ki jo je oblikoval leta 1951. Očarala me je že v otroštvu, ko je pri dedku doma visela s police nad telefonom.

Kay Bojesen: opica.

Sproščanje

Baterije polnim na potovanjih, z branjem knjig in poslušanjem zeeelooo glasne glasbe v avtu. Stres puščam med zankami pletenja pozimi in v zemlji med sajenjem zelenjave spomladi. Odklop na stari klopi pod kostanjem s pogledom v dolino, na vikendu med gorenjskimi hribi.

Kava

Kava in kavarne so moja odvisnost. Moje jutro se začne s kavo doma in ni dneva, da je ne spijem tudi v kateri izmed ljubljanskih kavarn. Moja najljubša je Rog, zadnje čase pa rada obiskujem tudi našo najmlajšo birojsko pridobitev, 13. Berlin me je očaral z The Barn, Amsterdam s Friday Next, v Beogradu Supermarket, na Dunaju Café Sperl, v Parizu Merci Café ...

Knjige, revije

Vsak dan berem; pravkar sem začela brati knjigo Romantični egoist Frédérica Beigbederja. Doma imamo vedno tudi kup revij o interjerju in arhitekturi, kot je RUM.

Knjiga.

Gibanje

Plešem na drogu v Pole Dance studiu. Ob suhem vremenu se peljem s kolesom v službo in naokrog, včasih pa s prijateljico na poti na Šmarno goro 'rešujeva svet'.

Hrana

Trudim se jesti zdravo. Čez teden kaj dobrega pojem v Repeteju ali Bazilikinem bistroju. Aleš nas vsak dan razvaja s kruhom, med konci tedna pa kuham jaz, obisk tržnice je moj sobotni obred. Na sladoled grem v Zvezdo, po najboljše makrone pa v Fetiche Patisserie.

Pripravila: Nina Pretnar, fotografije: Ana Hribar in osebni arhiv.

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri