Po službi: Barbara Radojlovič

Zaradi nje in njene spletne strani barbarella.si smo še bolj nore na presne slaščice ... Razkrila nam je koščke svojega življenja.

Po službi: Barbara Radojlovič - Foto: osebni arhiv in promocijsko gradivo

Sproščanje

Vsak dan se poskušam sprostiti na sprehodu po Rožniku z novo pridobljenim psičkom, sicer pa se vsaj enkrat na dan popolnoma umirim in uskladim s seboj.

Knjige, revije

Večinoma sem obkrožena s kuharskimi knjigami in kulinaričnimi revijami ter knjigami o naravnem zdravju, saj so moj največji navdih in jih lahko ves prosti čas prelistavam in prebiram. Trenutno pa berem tudi knjigo o najbolj zanimivi zgodbi o ljubezni slovenskega avtorja Eros, z naslovom Psi.

Za stanovanje

Všeč so mi različni stili in včasih se res težko odločim, zato najraje kombiniram med modernim in romantičnim ter rustikalnim stilom, všeč pa mi je tudi skandinavski slog. Dekorativne izdelke za dom in svoj kulinarični studio nabiram povsod, večino jih kupim v dekorativnih trgovinicah na Dunaju, v Nemčiji in Italiji ali v kakšnih vintidž trgovinicah, zelo mi je všeč trgovina nemškega proizvajalca Kare.

Gibanje

V spomladnem in poznojesenskem času rada tečem, pozimi deskam na snegu in poleti deskam na vodi.

Razvajanje

Prisegam na popolnoma naravno, vegansko, ekološko kozmetiko in ličila, saj želim kožo nahraniti in negovati z neškodljivimi naravnimi izdelki, kot so Raw Gaia in Live Native ter ličila Zao. Občasno si privoščim nego obraza z izdelki Live Native pri Mojci Žagar v salonu za kozmetično nego v Ljubljani. Za sprostitev telesa pa rada obiščem savno in masažo v Harmoniji v Mengšu.

Hrana

Hrana mi ogromno pomeni, saj je tudi del mojega profesionalnega življenja. Večino zelenjave in jagodičevja pridelamo na domačem vrtu, kadar se želim še drugače kulinarično razvajati, pa grem rada v Sushimamo na edamame, veganske sušije in čokoladno-ingverjevo torto z malinovim sorbetom.

Kraji

V Sloveniji mi je zelo všeč smaragdno zelena dolina Soče, v tujini sta se mi v predelu Kalifornije najbolj vtisnila v spomin San Francisco in naravni park Yosemite, drugače pa v Evropi zelo rada obiščem London, Berlin in Dunaj. Žal v Parizu še nisem bila, tako da je to moja naslednja destinacija.

Kava

Čeprav obožujem aromo in okus črne kave in si jo občasno tudi privoščim, si vsakodnevno raje pripravim malo drugačen stimulativni napitek, ki ga imenujem macaccino. Gre za mešanico spenjenega riževega mleka, mace, guarane, vanilje, kokosovega sladkorja in kakava v prahu.

Pripravila: Nina Pretnar

Najbolj brano