Maja Orehar: "Čipka je zame neprecenljiva"

Tokrat vam predstavljamo Majo Orehar, ki je dobila največ glasov obiskovalcev na spletni strani tekmovanja Elle Talent v mesecu decembru. Glasujoče je prepričal njen srebrni nakit, ki ga bogati čipka.

Maja Orehar: "Čipka je zame neprecenljiva"

Maja (32) je diplomirana ekonomistka, ki živi in ustvarja v Komendi. Ustvarjalna je že od osnovne šole, še posebej jo je pritegnil nakit. Najprej ga je izdelovala iz fimo mase, kasneje iz žice in perlic, šele v zadnjem času pa je začela druge materiale kombinirati s čipko.

Sodelujte in bodite opaženi tudi vi! Več podrobnosti o tekmovanju Elle Talent najdete tukaj.

Postopek izdelave nakita s čipko je od vsega nakita, ki ga je izdelovala doslej, najbolj zahteven in dolgotrajen, a ji  daje največje zadovoljstvo. Ko dobi idejo, najprej nariše vzorec za klekljanje in naredi čipko, ki jo takoj zaščiti s posebnim sprejem za čipke. S posušeno čipko lahko začne z ustvarjanjem oziroma s sestavljanjem nakita.

Pri nakitu z vlito smolo mora vnaprej pripraviti tudi srebrne osnove, ki jim naredi barvasto podlago, da čipka na koncu pride do izraza. Na te osnove da pripravljeno čipko, zalije s smolo in pusti, da se posuši. Glede na to, da uporablja srebro in ima tak nakit skoraj neomejeno življenjsko dobo, se na koncu še potrudi, da ni nič prepuščeno naključju. Vliti nakit vzame iz osnove in ga dodatno utrdi z dvokomponentnim lepilom.

Prav zaradi čipke, ki se ji zdi neprecenljiva, uporablja najboljše materiale, ki se jih trenutno da dobiti na trgu: srebro, ki je v glavnem rodinirano, da ne črni, od kamnov pa kristale Swarovski in perlice.

Občasno izdela tudi kaj iz belega zlata, vendar le po naročilu. Pri oblikovanju jo navdihuje predvsem narava, če ustvarja za že znano osebo, pa ima v mislih prav njo, temperament, osebnost ... "Kljub vsemu pa je v mojem nakitu še vedno največ mene, mojega okusa in razpoloženja," pravi.

Majini cilji in želje? Tujina. In da bi se njeni izdelki pod znamko Luxlace nekoč znašli ob boku oblikovalcev iz vsega sveta.

Pa veliko uspeha!

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri