Lorella Flego o sebi, modi in lepoti

Voditeljica in urednica, predvsem pa modna navdušenka Lorella Flego je spregovorila o sebi, modi in lepoti brez dlake na jeziku in vrhunsko sočno.

Lorella Flego o sebi, modi in lepoti - Foto: Aleš Bravničar

Kaj pomembnega se vam je zgodilo v zadnjih desetih letih?

Postala sem mama, to najprej! Moram reči, da se mi je v zadnjem času življenje obrnilo na glavo, ampak hkrati so se mi uresničile tudi vse sanje na zasebnem, družinskem in poslovnem področju. Vedno pravim, da imam veliko srečo ali pa zvezdo na nebu, ki pazi name, ker so stvari dejansko tam, kjer bi morale biti, in ne bi spremenila niti vejice v svoji zgodbi.

Mislim, da je redko, ko lahko človek tako govori, niti ne vem, ali je pametno, da o tem razpredam na glas, ker sem malo vraževerna, ampak res je vse, kot mora biti, in sem izjemno srečna, izjemno. In mislim, da je ta sreča potem tudi gonilna sila, ker lahko vse delaš lažje, s srcem.

Na katere lepotne rituale prisegate?

Priznam, da sem rahlo obsedena z maskami in pilingi, tudi zato ker imam vsak drugi dan na obrazu televizijsko masko, ki je zelo težka, čeprav se je tudi tovrstna kozmetika spremenila na bolje, pa vendar se mi zdi, da je koža po njej zelo hitro umazana in jo je treba globinsko očistiti. Seveda hodim tudi h kozmetičarki, vendar ne tako pogosto, kot bi morala.

Poleg tega si vse stvari za lepoto kupujem v Ameriki, ker vem, da so sestavine v njihovih izdelkih bolj skoncentrirane in zato bolj učinkovite. Če vzamem kremo proti gubam, ima ta iz Amerike drugačne sestavine kot tista, kup­ljena v Evropi, pa čeprav naj bi šlo za isto kremo. Moje nedelje so sploh posebne, ker si takrat vzamem čas za vse svoje lepotne rituale in lahko traja tudi do dveh ali treh popoldne, da pridem iz hiše (smeh), videti sem kot Shrek, vsa zelena.

Enkrat na teden je to pač obvezno, kaj več pa je, odkar imam otroka, skoraj nemogoče, včasih prav pogrešam to kozmetično razvajanje, ta čas za nič, samo za preizkušanje lakov.(smeh) Pa je bilo to včasih tako samoumevno, kajne?

Prisegate tudi na kakšen lepotni izdelek?

Da bi prisegala na eno in isto blagovno znamko, to ravno ne. Moj fetiš pa so bleščila za ustnice, res jih imam veliko, tudi zato, ker mi jih zdaj krade že Sofija. (smeh) V zadnjem času prisegam na kozmetiko Heaven na osnovi čebeljega strupa, ki deluje proti gubam, ker mislim, da je odlična.

Ravno prav močna, da si jo lahko privoščiš vsak dan in vidiš rezultate. Zdaj sem osredotočena na te kreme, drugače pa rada menjam in preizkušam, tudi zato, ker mislim, da se telo slej ko prej na vse navadi in stvari nimajo več enakega učinka.

Kako poskrbite za lepoto od znotraj?

Še vedno vsak dan telovadim in enkrat na teden hodim na odbojko, kar sem izpustila le, ko sem bila noseča, ker nisem smela. Načelno ne jem po šesti uri zvečer, ampak to ni vedno izvedljivo, saj pogosto pridem domov ob polnoči ali enih, in takrat mi pade adrenalin, zato napadem hladilnik.

Nujno potrebujem nekaj sladkega, zelo všeč mi je tudi kakšen kos salame, imam pa srečo, da ne jem kruha, tako da pri meni ni tistih škodljivih kombinacij. Če jem meso, bom zraven jedla solato, ne krompirja. Moja šibka točka je voda – trudim se, da bi jo pila, a kaj ko nisem nikoli žejna, da ne govorim o tem, kako nujno potem v bližini potrebujem vece.

Kaj je v vaših očeh najbolj zaznamovalo modo v zadnjih desetih letih?

Prva beseda, ki mi pade na misel, je ženstvenost. Ko sem pred kratkim brala intervju z Donatello Versace, je rekla nekaj zelo zanimivega, in sicer, da so bile ženske v osemdesetih in tudi v devetdesetih letih oblečene predvsem v moški suknjič. Kot bi hotele reči, da tudi me zmoremo, čeprav nismo moški.

Nato se je zgodil preobrat, ko se je ženska zavedla, da je izgubila svojo ženskost, zato se že nekaj časa vrača k sebi, kar ni najlažje, saj smo se medtem že navadile na zelo moške kose oblačil, od kavbojk do suknjiča, čeprav nam moda ponuja veliko kril, veliko oblek ...

Super se mi zdi dolžina krila do kolen, ta bontonska moda, ki pristaja tako 20-letnici in jo naredi bolj prefinjeno kot 50-, 60- ali celo 70-letnici, ki je v takšnem krilu še vedno lepa. Skratka, všeč mi je ta povratek ženskosti, ki se lahko izrazi na tisoč in en način: kot bela bluza s pentljo, krilo, z visokimi petami, z obročem v laseh ...

Kateri so vaši večni kosi oblačil?

Zagotovo črn suknjič, krilo z visokim pasom (zašiljeno krilo), dobre kavbojke, dobri salonarji s peto, tokrat kar v nude barvi namesto samoumevne črne, ki tudi optično podaljšajo nogo, en čipkast kos ... Mogoče bi dodala še moško belo srajco, ki v kombinaciji s statement ogrlico, kavbojkami in visokimi petami deluje zelo lepo. Rada imam pridih moškega na ženski, saj je zelo seksi.

Letošnji trendi, ki so vas že prevzeli?

Diham s pastelnimi barvami, ki so mi zelo blizu, všeč mi je tudi kombinezon, ki je prisoten že nekaj časa in me spominja na malo črno obleko. Vedno padem na kombinacijo bele in zlate barve, ker se mi zdi, da je bela z zlato pojem nekega razkošja, bogastva in glamurja, ki ga nikoli ni preveč.

Kot modna navdušenka gotovo ne morete mimo vsega, kar ponujajo na policah trgovin?

Moj fetiš so bleščila za ustnice in pa spodnje perilo, čevlji in torbice. Tega pri meni ni nikoli dovolj in temu se zdaj tudi ne upiram več. Včasih sem si rekla, pa saj tega ne potrebujem, ampak ni poanta v tem, da to potrebuješ, ženske si pač kdaj kupimo kose, ki so darilo za dušo, darilo zase.

Vem, da ste že velikokrat povedali, kaj vam pomeni moda, pa vendar ...

Moda je zame beg iz realnega življenja, zato ker je kot oaza brezhibnega, lepega, kreativnega, barvitega, novega, izvirnega ... Čeprav gre za resen posel, ima to sanjsko plat, ki je tako neokrnjena in včasih tudi zelo daleč od nas, a jaz se te estetike nikoli ne naveličam.

Ljudje smo narejeni za estetiko, človek jo potrebuje, potrebuje nekaj lepega, da je tudi njegov svet lepši. Zdi se mi, da smo tako ali drugače preobremenjeni z negativnimi novicami, in samo tako je težko živeti. Vsi potrebujemo lepoto, pa čeprav kdo misli, da je ne, sploh v teh časih. Kadar sem slabe volje, se odpeljem na kavo v Trst in gledam izložbe, pa sem takoj nov človek, druga rešitev pa je internet, ki mi je svet mode, če je še tako nedosegljiv v resničnem življenju, približal, in me to zelo potolaži.

Besedilo: Katja Golob

Kreativni vodja: Petra Windschnurer

Stiliranje: Tina Curk

Ličenje: Maja Šušnjara

Pričeska: Urška Lovšin za Mič styling

Najbolj brano