Okusen losos, umešana jajca in kruhki? Ne, princesa ima raje nekaj veliko lažjega.
Kraljevski božični zajtrk... je vse, kar 25. decembra zjutraj ne zaužije Kate Middleton. Brez razkošnih menijev in zvezdniške hrane. To je poročal Daily Mail, ki je zbral zaupanja vredne informacije nekdanjega kraljevega kuharja Darrena McGradyja. Princesa je znana po strogi preprostosti svojega angleškega božičnega zajtrka, verjetno zato, da bi bil ta v "napornem" času, kar zadeva hrano, kot so božična darila, lahek.
- Zakaj bosta princesa Kate in princ William na božično jutro jedla ločeno: Moški in ženske jutra nikoli ne preživijo skupaj
- Razlog je bizaren: Otroci Kate Middleton in princa Williama ne smejo jesti z njima, tudi na božič morajo v ločeno sobo
Toda kako poteka obred zajtrkovanja? Poznamo božične običaje britanske kraljeve družine. Petindvajsetega se običajno zbudimo v Sandringhamu, kjer je kraljica Elizabeta II. vedno zbrala vso družino za zimske počitnice. Zdaj pa vemo tudi, da prvi božični obrok poteka precej presenetljivo: moški za mizo, ženske v svojih sobah.
Božični zajtrk kraljeve družine: kaj je Kate Middleton?
Moški člani britanske kraljeve družine se očitno ne bojijo kalorij. Njihov božični jutranji obrok, pravi McGrady, je sestavljen iz jajc, slanine, gob, slanikov in ledvic na žaru. Ocvrte in mastne dobrote, spremljajo pa jih kava, sokovi in sadni sokovi. Kate Middleton pa zajtrkuje v svoji sobi in po podatkih nekdanjega kuharja je ta sestavljen iz narezanega sadja, polovice grenivke, toasta in kave.
Očitno so se tudi druge ženske v družini zgledovale po Kate in prosile za sadje ter se izogibale klasični slanini in jajcem. Morda je to tudi dediščina okusov Elizabete II, ki je za mizo vedno izbirala preprostost: uravnotežene obroke s kakovostnimi surovinami, svežimi sestavinami; hranljive jedi, da, vendar nikoli preveč zapletene.
Božično kosilo kraljeve družine
Božično kosilo kraljeve družine je prav tako zelo "tradicionalno": meni je vsako leto enak, kar je v očitnem nasprotju z ustvarjalnostjo dvornega kuharja, ki bi morda rad pustil domišljiji prosto pot, se poigral z okusi in barvami. Toda ne, ključ do vsega je vedno v osnovnih sestavinah. Kaj torej jedo? Purana.
"Postrežejo ga s pirejem in praženim krompirjem, nadevanega s kostanjem ali žajbljem in čebulo, brusnično omako in krušno omako. Zelenjava vključuje brstični ohrovt, korenje in pečen pastinak," je povedal McGrady. Na koncu obroka je vedno enaka sladica, ki jo sestavlja zelo slikovit domač puding, obogaten z žganjem.
Novo na Metroplay: Helena Blagne iskreno o večeru, po katerem ni več mirno spala | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem