Jessica Jagec dela in uživa v Londonu

Modna oblikovalka Jessica Jagec se je po predstavitvi svoje zadnje kolekcije, ki se je zgodila konec leta, odpravila v Anglijo, kjer dosega prve uspehe.

Jessica Jagec - Foto: Story Press

Jessica je sprejela delo v priznanem podjetju Mirjam Rouden, kjer lahko svoji domišljiji pušča prosto pot.

"Smo skupina oblikovalcev, ki proizvajamo vzorce. Kar nekaj mojih je že na poti v New York, (op.: kjer se kaže pomlad poletje). Med drugim je bil opravljen tudi sestanek pri Calvinu Kleinu. Nekaj pa jih je odšlo v Italijo. Podjetje Mirjam Rouden, pri katerem delam, je lani prodalo vzorce tudi modni hiši Dolce&Gabbana, Cavalli, delali so tudi za Christiana Lacroixa," pojasni Jessica.

"Marsikateri vzorec sem izdelala tudi iz svojih fotografij"

"Vzorci, ki jih oblikujem, so lahko digitalni ali pa narejeni ročno naravnost na blago. Sama se raje ukvarjam z digitalnimi. Najprej narišem majhne delčke, ki bodo sestavljali vzorec, seveda odvisno, za katere vzorce gre. Najprej izhajamo iz ročne risbe, nato pa pride digitalna razporeditev, preoblikovanje dodajanje barv in podobno.

Marsikateri vzorec sem izdelala tudi iz svojih fotografij, podjetje pa je uporabilo tudi moje fotografije, ki sem jih posnela v Benetkah na grafičnem bienalu. V skupino sem se odlično vklopila. Imamo se res krasno in vesela sem, da si pridobivam tovrstne izkušnje. Najbolj pa sem vesela, ko gospodična Rouden pripelje v studio svoje tri pse. Eden izmed njih je japonski akita, ki mi je še posebno pri srcu," doda Jessica.

Veliko časa nameni ogledom galerij

Modna oblikovalka pri delu zelo uživa in nove ideje, ki jih je dobila, bo dodala tudi v svoje kreacije. "V studiu preživim cele dneve in zdaj razmišljam tudi o tem, da bom nekaj vzorcev natisnila na svoja oblačila in poslala eno pošiljko spring/summer 2013 kot nadgradnjo za slovenski trg."

Jessicina zadnja kolekcija je bila v znamenju pevke Tinkare Kovač. "To je bila najobširnejša kolekcija v moji zbirki, saj je obsegala kar 23 modelov. Izhajala je iz zgodovine in modernega, konstruktivističnega pridiha. Ekstravagantni modeli so zelo nosljivi, kar je prioriteta pri mojem ustvarjanju."

Jessica v Londonu zelo uživa. "Veliko časa namenim ogledom galerij. Nazadnje sva si s fantom ogledala National Gallery ter razstavo Tiziana, Van Gogha in da Vincija, čeprav imajo samo eno sliko, ter Botticellija. Skratka, galerijo sem obiskala že večkrat in vsakič uživam. Vsakič me zelo premami in bi najraje kupila milijon knjig," še doda Jessica.

Mihaela Margan za revijo Story

Najbolj brano