Jeremy Irvine, vroče angleško odkritje

Če vam ime Jeremy Irvine ni znano, vam bo kmalu.

Foto: Kolosej

Prej ali slej boste naleteli na mladega angleškega igralca, ki je s svojim talen­tom prepričal tudi Stevena Spielberga. Režiser ga je namreč med vsemi priljub­ljenimi igralci izbral za glavno vlogo v filmu Grivasti vojak (War Horse). 22-­letni Jeremy je še pred nekaj leti v londonski predstavi igral drevo in se spraševal, ali bo sploh kdaj dobil večjo, bolj­šo priložnost. Vsak teden je hodil na avdicije, vendar je bil vedno znova zavrnjen.

Dve leti ni dobil vloge, niti za reklamo. Skoraj je že obupal, a ga je prijatelj spodbudil, da sta kupila kamero in sama posnela kratek film. Vztrajanje se mu je končno obrestovalo, saj ga je opazil agent, ki mu je zagotovil avdicijo za Grivastega vojaka. Mladi igralec najprej sploh ni ve­del, da se poteguje za vlogo v filmu Stevena Spielberga; njegove avdicije so namreč vedno skrbno skrivane.

Po dveh mesecih avdicij za televizijsko serijo je Jeremy izvedel resnico. Na njegovo veliko presenečenje ga je priznani režiser povabil na čaj in mu ponudil glavno vlogo. Zgodba o fantu Albertu, ki v času prve svetovne vojne splete trdno vez s konjem, je bila no­minirana za šest oskarjev, med drugim za najbolj­ši film, za dve nagradi Zlati globus in pet nagrad BAFTA.

Čeprav je bil čez noč katapultiran v svet zaželenih igralcev, Jeremy v Londonu še vedno živi diskretno življenje. Skro­mni igralec, ki igra številne instrumente in tudi poje, v prostem času rad jadra in igra ragbi. Jeremyjev talent si boste letos lahko ogledali v filmih The Railway Man ob Colinu Firthu in A Night in Old Mexico ob Robertu Duvallu.

Pripravila Meta Kač

Najbolj brano

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri