Antonio Croce: Čustva vir navdiha in oblikovanja

Antonio Croce je italijanski modni oblikovalec, ki ga je pot po naključnem poznanstvu pripeljala v Slovenijo. Antoniu, ki je bil rojen na Siciliji in živel v Bologni (Rimini), je bil modni svet položen v zibelko. Od 14. leta ga moda spremlja na vsakem koraku. Znan je po originalnosti, ženstveno inspiriranih linijah in prestižnih silhuetah, danes pa odpira vrata svoje kolekcije tudi pri nas. Sveža in očarljiva ter podčrtana z ženstvenostjo nas bo popeljala v pomlad.

Antonio Croce: Čustva vir navdiha in oblikovanja - Foto: Helena Kermelj

Od kod izvira vaša ljubezen do mode?

Vstop v svet mode ni bil naključen, saj sta me moda in oblačenje že od nekdaj navduševala. Spominjam se sobice mojih staršev, ki je bila namenjena samo šivanju, krojenju in oblikovanju. Tam sem preživel toliko časa, kolikor se je dalo. Vse je bilo zelo spontano. V sebi sem čutil to predanost, zato sem tudi prevzel znanje svojih staršev in nadaljeval samostojno pot, ki jo skozi vsa ta leta še bolj izpopolnjujem, razvijam in tudi realiziram. Radovednost in raziskovalni duh me danes ženeta v svet mode in modnih dodatkov.

Kaj je značilnost vaših kreacij?

Kreacije so sveže in nepričakovane. Zapeljiv preplet not, ki poudarijo čustva vsake ženske. Ta je lepa in drzna, njena prepoznavna ženstvenost pritegne pozornost vseh. Ljubezen do ženstvenih kontrastov v prestižnih materialih in življenje zunaj začrtanih okvirjev me izpopolnjujeta. Oblačila simbolizirajo moč, neodvisnost in prestiž.

Od kod črpate inspiracijo in ideje?

Zelo različno. Vir navdiha so predvsem vtisi, ki jih občutim med potovanji. Inspiracije izhajajo iz mojih čustev, ki opevajo spomine na kraje, dogodke in ljudi, ki sem jih spoznal, doživel in opazil. Ženstvenost in prestiž sta ključna dejavnika, ki nenehno spremljata moje kolekcije. To so občutki brez omejitev, ki me dopolnjujejo na vsakem koraku.

Kakšni so vaši načrti za prihodnost?

Eden od ključnih dejavnikov trenutnih načrtov je razvoj mono brand znamke v Rusiji, ki bo določeni ciljni skupini omogočila osebni pristop in temeljila na ekskluzivnosti ter dostopnosti. Ponudili bomo oblačila za vse priložnosti: od poslovnih in svečanih do oblačil za prosti čas. Prav tako se ukvarjamo s prenovo in nagradnjo obstoječe spletne strani, ki bo kmalu prenovljena in še bolj dostopna vsem kupcem.

To je vaš prvi obisk v Sloveniji. Prvi vtis, doživetja?

Prijetno sem presenečen in navdušen nad lepoto in čistočo mesto. Restavracije so čudovite, hrana pa zelo okusna. (smeh) Za zdaj mi ni uspelo videti veliko, sem pa prepričan, da se bom z veseljem še vrnil.

In na koncu ... kako se sproščate, ko se konča poslovni del vsakdana?

Posvečam se sinu. V prvi vrsti sem le družinski človek, ki neizmerno uživa v ljubezni do svoje družine.

Kolekcija pomlad/poletje 2014

Kolekcija navdušuje z zelo ženstvenimi modeli. Sofisticirana sodobnost in zapeljivost sta združeni v preproste in hkrati kompleksne kose v intenzivnih barvah. Čiste linije in močne barve so kljub kontrastnosti v harmoniji s prestižnimi materiali, kot sta svila in usnje, klasičnim bluzam delajo družbo plisirana krila, hlače so udobne in pokrivajo salonarje z visoko peto. V kolekciji pa najdemo tudi suknjiče in obleke. Dovršeno in estetsko za modno pomlad.

Značilnost kreacij je trenč obleka. To je oblačilni kos, ki je pravzaprav prisoten v vseh mojih kolekcijah. Kombinacijo klasičnega trenč plašča in obleke združujem v eno z najkvalitetnejšimi materiali, ki so odvisni od letnega časa, ter upoštevam osnove, kar pomeni, da so kombinacije telirane in primerne za vsako postavo.

Napisala: Petra Rozman

Najbolj brano